Întâlnire de lucru pentru includerea în UNESCO a Ansamblului Calea Eroilor

319

În cursul acestei zile, la sediul Primăriei Târgu-Jiu va avea loc o întâlnire de lucru în vederea elaborării Planului de protecţie şi gestiune a proprietăţii – componentă a dosarului de candidatură pentru înscrierea pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO a Ansamblului Monumental Calea Eroilor. La întâlnire participă reprezentanţi ai Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, ai IHS România şi ai Institutului Naţional al Patrimoniului.

Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” împreună cu IHS România şi Institutul Naţional al Patrimoniului organizează o serie de întâlniri de lucru privind elaborarea Planului de protecţie şi gestiune a proprietăţii – Componentă a dosarului de candidatură pentru înscrierea pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO a Ansamblului Monumental Calea Eroilor. Întâlnirea de astăzi are loc la ora 11:30, la Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Târgu Jiu.

Scopul întâlnirilor de lucru
Potrivit reprezentanţilor Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, „scopul acestor întâlniri vizează: organizarea grupului de lucru pentru Planul de management al Ansamblului Monumental Calea Eroilor; conservarea patrimoniului cultural, planificarea şi managementul proiectelor ce vizează zona de protecţie a Ansamblului; spaţiul public şi managementul traficului în zona de protecţie a ansamblului; promovarea activităţilor culturale şi a turismului; participarea comunităţii în managementul Ansamblului Monumental Calea Eroilor”.

Dosar depus pe 15 octombrie
În vederea întocmirii dosarului pentru includerea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” în Lista Patrimoniului Mondial Cultural şi Natural al UNESCO şi-au dat mâna mai mulţi specialişti.
Aceştia vor lucra pe tot parcursul verii pentru a se încadra în termenul de finalizare a documentaţiei. „Pentru studiul comparativ au fost cooptaţi brâncuşiologi recunoscuţi, între care doamna Doina Lemny. Un termen avansat pentru realizarea unei părţi din documentaţie este 15 august. Termenul de depunere a dosarului este 15 octombrie”, a menţionat Adina Andriţoiu, directorul Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here