Instruire pentru recrutarea coordonatorilor recensământului agricol

418

animaleRecensământul agricol este în plin avânt la nivelul judeţului nostru, având implicate circa 1.000 de persoane recenzori, recenzori şefi şi coordonatori, din rândul specialiştilor din agricultură, economie şi informatică.

Cei 1.000 de oameni implicaţi au fost angajaţi spre a se implica în recensământul agricol din Gorj pe bază de convenţii. Întreaga acţiune se va desfăşura în perioada 2 decembrie 2010 – 31 ianuarie 2011. Aurel Tomescu, directorul Direcţiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Gorj, spune că cele 995 de persoane recrutate pentru recensământ vor participa în zilele de 15 şi 16 noiembrie la o instruire pentru a li se prezenta modul de completare al formularelor şi, tot atunci, li se vor distribui mapele care le vor ajuta la recensământ.

“Din totalul de nouă sute nouăzeci şi cinci de persoane selectate, nouă sute treizeci sunt salariaţi, douăzeci şi şase pensionari, şapte şomeri, unsprezece studenţi şi douăzeci şi unu sunt în alte situaţii, respectiv casnici sau absolvenţi în căutarea unui loc de muncă”, a spus şeful DADR Gorj. Numărul total al femeilor selectate este de 598, iar cel al persoanelor cu studii superioare este 682. Recenzorii sunt în număr de 667, 109 sunt recenzori şefi, iar coordonatorii alte 70 de persoane.

Plăţi diferenţiate

Tomescu a menţionat că, în ceea ce priveşte modul de plată al celor care se vor ocupa de recensământ, cele trei grupe selectate vor fi plătite diferenţiat. Astfel, recenzorii vor fi plătiţi 20 de zile, recenzorii şefi 23 de zile, iar coordonatorii câte 25 de zile.

Primii vor primi câte 50 de lei/zi, iar recenzorii şefi şi coordonatorii câte 55 lei/zi. Banii pentru desfăşurarea recensământului agricol sunt alocaţi de Uniunea Europeană, iar până în prezent, la nivelul judeţului Gorj suma repartizată a fost de 8.000 de lei.

Finalizarea raportului Recensământului General Agricol şi transmiterea fişierelor la Eurostat se va face la data de 20 iunie 2012.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here