
Astfel au fost verificate 21 de brutării şi patiserii, 3 unităţi de achiziţie, prelucrare, conservare ciuperci, o unitate de ambalare a produselor alimentare, o moară, 3 unităţi de alimentaţie colectivă din cadrul taberelor şcolare, 12 depozite alimentare. Acestora li s-au adăugat şi două supermarket-uri, 22 de unităţi en-gross, 6 baruri, 3 centre de colectare a laptelui, precum şi o parte din pieţele agro-alimentare din judeţ.
Inspectorii au dispus aplicarea a 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 57.600 RON. Principalele deficienţe constatate se referă la: manipularea produselor alimentare fără respectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare, nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind întreţinerea spaţiilor de valorificare şi depozitare a produselor alimentare, nerespectarea condiţiilor de depozitare, precum şi la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii necorespunzătoare sau neaprobate sanitar veterinar şi fără respectarea condiţiilor de igienă conform prevederilor legislaţiei în vigoare.
Izabella MOLNAR