Inspectorii sanitar-veterinari au efectuat 64 de controale

346

dsv facuta de mine inscriptionataÎn ultima săptămână a lunii februarie, inspectorii Direcţiei Sanitară, Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au efectuat 64 de controale în mai multe localităţi din judeţ. Cu această ocazie, au fost aplicate şi opt sancţiuni, în valoare de 10.800 lei.

În perioada 21 – 27 februarie 2011, inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au efectuat un număr de 64 controale în localităţile: Târgu-Jiu, Târgu-Cărbuneşti, Motru, Novaci, Rovinari, Bumbeşti-Jiu şi localităţile rurale Bărbăteşti, Negomir, Stăneşti, Lainici. Au fost verificate: 16 unităţi de procesare pâine, specialităţi de panificaţie, patiserie şi prăjituri proaspete; o unitate de morărit; o unitate de ambalare a zahărului; 36 unităţi de comercializare cu amănuntul şi ridicata; 3 supermarket-uri; o carmangerie; 2 unităţi de alimentaţie publică; 2 păstrăvării; 2 centre de prelucrare a laptelui.

În cursul acestor inspecţii s-au aplicat opt sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 10.800 lei în 7 unităţi de comercializare cu amănuntul a produselor alimentare din Târgu-Jiu, într-un magazin din Rovinari şi într-un fast food din Târgu-Jiu, pentru următoarele neconformităţi: manipularea produselor fără echipament şi ustensile de protecţie; nerespectarea condiţiilor de vecinătate la depozitarea unor produse alimentare; produse expuse fără etichetă; absenţa documentelor însoţitoare de calitate şi conformitate a unor legume proaspete.

Controalele inspectorilor Direcţiei Sanitară, Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj continuă şi în următoarea perioadă.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here