Inspectorii DSVSA, mână largă la sancţiuni

354

dsv facuta de mine inscriptionataPrimele zile ale lunii aprilie au debutat cu controale şi amenzi usturătoare. Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au efectuat un număr de 69 controale în Târgu-Jiu, Bumbeşti-Jiu, Turceni, Motru, Rovinari şi localităţile rurale Alimpeşti, Tismana, Fărcăşeşti, Mătăsari, Băleşti, Dăneşti, Crasna, Negomir, Stăneşti.

Astfel, au fost verificate o unitate de morărit, o alta de ambalare a produselor alimentare, 19 unităţi de procesare pâine, specialităţi de panificaţie, patiserie şi prăjituri proaspete, 21 unităţi de comercializare cu amănuntul şi ridicata, trei supermarket-uri, opt centre de prelucrare a laptelui, şase unităţi de alimentaţie publică şi colectivă, un bar, o carmangerie, târgul săptămânal din localitatea Peşteana-Jiu, pieţele agroalimentare din municipiul Târgu-Jiu. Potrivit lui Ion Iliuţă, şeful DSVSA Gorj, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 de lei într-un magazin alimentar din Tismana pentru neînregistrarea sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor conform Ordinului ANSVSA nr. 111/2008 şi nerespectarea unor condiţii generale de igienă alimentară. O altă sancţiune, de 600 de lei, s-a aplicat în cazul unui centru de prelucrare a laptelui din Târgu-Jiu, pentru manipularea necorespunzătoare a laptelui. Tot cu 600 de lei a fost amendată şi o carmangerie din Târgu-Jiu pentru manipularea necorespunzătoare a produselor. Inspectorii sanitar-veterinari gorjeni au mai aplicat şi un avertisment scris într-un laborator de patiserie din Târgu-Jiu, pentru absenţa monitorizării temperaturilor de păstrare a materiilor prime, iar un altul într-o unitate de ambalare a produselor alimentare din acelaşi municipiu pentru neimplementarea procedurii de control al dăunătorilor.

Tot zilele trecute, împreună cu autorităţile locale, au fost stabilite locaţiile centrelor de tăiere şi prelucrare primară a mieilor, în care va fi valorificată carnea şi alte produse alimentare şi în zilele de sâmbătă şi duminică. Acestea vor fi în municipiile Târgu-Jiu şi Motru, şi în oraşele Novaci şi Rovinari.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here