Inspectorii DSV au aplicat amenzi în trei cafe-baruri

415

barReprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au amendat la sfârşitul săptămânii trecute un număr de trei cafe-baruri din municipiul Târgu-Jiu şi comuna Băleşti.

Pe parcursul săptămânii anterioare, inspectorii DSVSA Gorj au efectuat un număr de 51 controale în Târgu-Jiu, Tismana, Novaci, Motru, Târgu-Cărbuneşti, Rovinari, comunele Aninoasa, Băleşti, Căpreni, Stoina, Ioneşti, Ţânţăreni, Negomir, Baia de Fier, Padeş, Mătăsari, Fărcăşeşti.

Astfel au fost verificate 15 brutării, o unitate de achiziţie şi prelucrare ciuperci din flora spontană, opt unităţi de comercializare cu amănuntul şi ridicata, 11 unităţi de alimentaţie colectivă şi şase unităţi de alimentaţie publică, trei baruri, şapte unităţi şcolare pentru verificarea condiţiilor de păstrare şi distribuire a produselor lapte-corn.

În cursul acestor inspecţii, oamenii legii au aplicat un număr de patru sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.400 de lei. Sancţionate au fost un café-bar din Băleşti şi două din municipiul Târgu-Jiu, precum şi un magazin alimentar din comuna Stoina. “Motivele sancţionării contravenţionale au fost nerespectarea normelor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de întreţinere şi depozitarea produselor alimentare, dar şi comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii necorespunzătoare şi fără respectarea condiţiilor de igienă conform prevederilor legislaţiei în vigoare”, a declarat Ion Iliuţă, şeful DSVSA Gorj.

I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here