Inspectorii de muncă nu ratează sancţionarea muncii la negru

368
muncitoriInspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a desfăşurat în intervalul calendaristic 7-11 decembrie a.c. numeroase acţiuni de combatere şi identificare a cazurilor de muncă fără forme legale de angajare. Astfel, s-au efectuat 22 de controale, iar trei societăţi care utilizau munca la negru şi care aveau trei persoane fără forme legale de angajare, dintre care două femei, au fost sancţionate cu suma de 4.500 lei.

În total, unui număr de şapte angajatori le-au fost aplicate nouă sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 6.500 lei.

De asemenea, reprezentanţii Compartimentului de Sănătate şi Securitate în Muncă din cadrul ITM Gorj, au efectuat în aceeaşi perioadă şapte controale privind respectarea prevederilor legale în domeniul SSM, aplicându-se astfel trei amenzi în valoare de 3.000 lei.
Totodată, reprezentanţii ITM Gorj au desfăşurat acţiuni prevăzute pentru această perioadă în Programul cadru de acţiuni al Inspecţiei Muncii, precum supravegherea pieţei în domeniul de competenţă, efectuarea de controale privind respectarea prevederilor legale în domeniul SSM în sectoarele industrie, comerţ, transporturi, dar şi instruirea conducătorilor auto de la societăţile cu un număr mai mare de 5 angajaţi în această funcţie, cu scopul reducerii evenimentelor rutiere. Acestor activităţi li s-au adăugat şi controalele privind respectarea prevederilor legale în domeniul SSM la capitolul construcţii, precum şi cercetarea accidentelor de muncă şi a incidentelor periculoase din această perioadă.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here