Inspectorii de muncă au amendat un agent economic din Bolboşi

427
barChiar dacă îşi imaginau că prima săptămână de activitate va fi una lipsită de surprize neplăcute, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj s-au văzut nevoiţi să amendeze o societate din Bolboşi.

„Am depistat faptul că un bar din comuna Bolboşi avea la muncă o femeie fără forme legale de angajare. Controlul a fost efectuat pe data de 5 ianuarie, la orele 11:30 şi a făcut parte dintr-o acţiune în care urmăream depistarea agenţilor care utilizează munca la negru”, ne-a declarat Vasile Golop, directorul coordonator al ITM Gorj. Din cercetările făcute la faţa locului, inspectorii de muncă au constatat faptul că în acel bar nu mai era nici un „angajat”, femeia găsită fără carte de muncă fiind singura care lucra acolo. „Am dispus amendarea administratorului, Ionuţ Croitoru, cu suma de 3.000 de lei”, a mai spus Golop.
În prima săptămână a lui 2010, inspectorii din cadrul Compartimentului de Sănătate şi Securitate în Muncă au mai efectuat şi şapte controale de verificare privind respectarea prevederilor legale în acest domeniu. Din fericire, în cazul acestor verificări nu s-au dispus măsuri de sancţionare contravenţională. Şi Programul cadru de acţiuni al Inspecţiei Muncii i-au făcut pe reprezentanţii ITM Gorj să supravegheze anumite pieţe în domeniile de competenţă ale instituţiei şi să mai efectueze controale în sectoarele industrie, transporturi, comerţ şi construcţii.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here