Inspectoratul Şcolar Gorj în reorganizare – Peste 40 de salariaţi trimişi să predea

1615

nicolae-mergeaInspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj a intrat în reorganizare. Din acest motiv, începând de ieri, instituţia şi-a trimis la catedră cei 41 de salariaţi care lucrau aici, ocupând posturi de inspectori de specialitate. După aprobarea noii organigrame de către Ministerul Educaţiei Cercetării şi Inovării (MECI), cinci dintre inspectori nu vor mai reveni la IŞJ.

Prima zi din septembrie a adus veşti proaste pentru inspectorii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Asta deoarece de ieri instituţia a intrat în reorganizare iar o parte din posturi vor dispărea din organigramă. Momentan în cadrul instituţiei mai lucrează doar personalul administrativ şi inspectorul general Nicolae Mergea alături de adjuncţii săi. Restul inspectorilor, 41 la număr, au fost trimişi acasă sau mai exact înapoi la catedră, asta deoarece dascălii şi-au îngheţat posturile deţinute anterior punerii lor pe post la IŞJ.
Veştile proaste, de mult la urechile inspectorilor
Reorganizarea din cadrul IŞJ şi reducerea posturilor prin schimbarea organigramei instituţiei a ajuns de mult la urechile inspectorilor şcolari. Conducerea Inspectoratului nu s-a ferit să îi anunţe pe angajaţi că, de la 1 septembrie se vor produce schimbări semnificative aici şi că o parte dintre ei vor fi nevoiţi să părăsească pentru totdea-una fostul loc de muncă. Inspectorii au acceptat situaţia şi şi-au pus întrebări în legătură cu fericiţii colegi care vor rămâne inspectori. Cei în cauză vor fi obligaţi însă să se ocupe, probabil, de câte două discipline, asta, deoarece, cinci posturi vor dipărea complet din organigramă. Vasile Antonie, inspectorul general adjunct, declară că reorganizarea nu ar trebui să sperie, deoarece se cunoştea că organigrama va fi schimbată. Acesta a menţionat că: „în trei zile MECI anunţă schimbarea organigramei şi doar 36 de inspectori vor rămâne în instituţie, restul întorcându-se la catedră”. Aceasta este prima reorganizare de amploare care se face în ultimii ani în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here