Inspecţie fiscală, la mii de contribuabili gorjeni

338

DSCF3500Pentru a atrage obligaţiile fiscale datorate, dar şi pentru a descoperi şi combate evaziunea fiscală, inspectorii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj au efectuat în primele zece luni ale anului, acţiuni de inspecţie fiscală la un număr de 2.436 de contribuabili din judeţ.

Astfel, ca urmare a activităţii desfăşurate în intervalul ianuarie – octombrie a.c., reprezentanţii DGFP Gorj au atras la bugetul general consolidat sume suplimentare în valoare totală de 52.125.580 de lei. Pentru deficienţele constatate în timpul controalelor, oamenii legii au aplicat amenzi contravenţionale în valoare de 1.393.400 de lei şi au înaintat organelor de cercetare penală un număr de 104 sesizări pentru un prejudiciu de 11.316.606 lei.

Ponderea semnificativă din punctul de vedere al domeniilor unde s-au înregistrat cele mai mari deficienţe o deţin activităţile privind fabricarea utilajelor pentru construcţii şi extracţie, lucrările la clădirile rezidenţiale şi nerezidenţiale, comerţul cu amănuntul, cel cu autovehicule şi autoturisme, lucrările de construcţii la drumuri, precum şi al intermedierilor în comerţul cu diverse produse.

I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here