Înscrieri pentru Festivalul Naţional de Muzică Uşoară „Radu Şerban”

522

Tinerii gorjeni talentaţi în tainele muzicii uşoare şi cei care au voci excepţionale se pot înscrie în această perioadă la cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Radu Şerban”, programată a se desfăşura la Caracal, judeţul Olt, în perioada 3-4 septembrie.

Înscrierile concurenţilor se fac, până la data de 27 august 2016, pe adresa: Centrul Cultural Municipal Caracal, strada Cuza Vodă nr. 8, cod 235200, jud. Olt, prin e-mail, pe adresa cultura@primariacaracal.ro sau la numărul de telefon: 0745595943 (Monica Dumitru), 0768579445 (Florian Teodorescu). Taxa de înscriere este de 50 de lei. Concurenţii care au obţinut Trofeul „Radu Şerban” nu mai pot participa în concurs. În cele două zile de spectacol, vor avea loc concursuri de interpretare şi recitaluri. De asemenea, în fiecare zi de festival, vor susţine recitaluri solişti consacraţi de muzică uşoară. Preselecţia concurenţilor va avea loc în data de 3 septembrie 2016, la ora 11.00, în prezenţa membrilor juriului, iar Gala Laureaţilor va avea loc în data de 4 septembrie 2016. Cheltuielile aferente cazării şi mesei concurenţilor admişi la preselecţie vor fi suportate de organizatori, cheltuielile de transport revenind participanţilor.
Din juriul festivalului vor face parte personalităţi ale muzicii uşoare româneşti, membri ai Uniunii Compozitorilor, redactori radio, TV şi personalităţi culturale locale. Concurenţii vor interpreta în concurs două piese cu negativ, pe suport CD, dintre care una, obligatoriu, din repertoriul românesc. Calitatea negativelor, calităţile vocal-interpretative, prezenţa scenică, dificultatea repertoriului, originalitatea interpretării constituie criterii pe care organizatorii le consideră de bază în vederea acordării dreptului de participare în concurs. Nu sunt admise în concurs negativele înregistrate pe alt suport decât cel indicat.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here