Îngrijirea tenului mixt

425

ten mixtTenul mixt este cel mai des întâlnit. Este tenul cu constituţie grasă pe nas, bărbie, frunte (zona T), în rest fiind uscat. Trebuie să se ţină seama de acest aspect în momentul îngrijirii lui pentru a folosi produse pentru fiecare zonă.

Se va începe curăţirea cu o cremă pe bază de lapte sau cu lapte demachiant, apoi se şterge obrazul cu un disc de vată impregnat într-o loţiune din plante (tei, nalbă, muşeţel) sau cu o loţiune tonică. După ce s-a făcut demachierea şi s-a aplicat loţiunea se recomandă folosirea unei creme de noapte. În fiecare dimineaţă, se aplică crema de zi, care va proteja pielea şi va deveni baza pentru pudră, fond de ten etc.

Dermatologii recomandă schimbarea prosopului la două zile, deoarece astfel se va menţine obrazul ferit de anumiţi microbi. Ştergerea obrazului nu se va face prea energic, ci doar prin mişcări uşoare.

Pentru a preveni formarea ridurilor se va aplica în fiecare seară o cremă grasă pe bază de lanolină sau colesterol în zona ochilor. O infuzie de flori de albăstrele şi muşeţel este recomandată pentru ştergerea ochilor în fiecare zi. Nu se va exagera cu crema pe zonele grase, nu se recomandă acestui timp de ten.

Cristina RĂSCOL

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here