Îngrijirea în sezonul rece

455

argila verde parIarna, o mască având la bază ulei de migdale va fi de un real folos pentru tenul uscat. Aceasta conţine foarte multe minerale, precum şi vitaminele A şi B şi acizi graşi care regenerează şi hidratează pielea. Pentru a prepara o astfel de mască aveţi nevoie de migdale şi un ou. Se bate bine un ou şi se adaugă o linguriţă de ulei de migdale.

După omogenizare se aplică masca pe ten, dar evitând zona ochilor, se lasă timp de un sfert de oră după care se înlătură cu apă călduţă.

Argila, excelentă pentru păr

Argila verde este indicată în măştile pentru părul fără volum, care trebuie folosită o dată pe săptămână. Se amestecă trei linguri de argilă verde cu apă, astfel încât să se obţină o pastă. Se pun câteva picături de ulei de măsline şi ulei de cimbru.

Masca se distribuie pe toată lungimea firului de păr, se lasă să acţioneze timp de 20 de minute după care se clăteşte părul cu ceai de muşeţel.

Măr copt împotriva cearcănelor

cearcaneContra cearcănelor în această perioadă puteţi folosi mărul copt. După ce aţi copt un măr îl zdrobiţi bine astfel încât să obţineţi o pastă. Lasă pentru 10 minute compoziţia la rece şi aplic-o apoi pe fiecare pleoapă. Masca trebuie lăsată timp de 10 minute după care se clăteşte cu apă călduţă, astfel cearcănele vor dispărea complet.

Ţelină pentru mâini frumoase

În perioada rece, pielea mâinilor este foarte afectată din cauza frigului. Deseori capătă o tentă roşie sau se învineţeşte, deci va trebui să pui în practică o reţetă naturistă pentru a preîntâmpina această problemă. Se fierb două rădăcini de ţelină de mărime mijlocie într-o jumătate de litru de apă, timp de o jumătate de oră.

Când compoziţia a ajuns la o temperatură suportabilă, se introduc mâinile în soluţia respectivă pentru câteva minute.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here