Inginer ținut pe bară – Curs plătit de CEO pentru un mecanic de locomotivă cu studii medii!

3785

Direcția Servicii Suport a CE Oltenia avizează doar pe preferințe promovările și specializările personalului din subordine, discriminând salariații. Un astfel de caz s-a petrecut în 2019, când un angajat de la CFU Turceni a fost trimis la două cursuri în același an, unul de responsabil SC și altul de șef de stație, acestea fiind plătite de companie, în timp ce alți salariați, mult mai bine pregătiți au fost și sunt ținuți în așteptare, pe motiv că sunt în gașca ce conduce anumite stații din CEO. Cursurile au la bază promovări ulterioare, girate fără concurs, de încă șeful Direcției Servicii Suport, Dumitru Iacob, indică salariați din CFU. Evident că aceste operațiuni incorecte au primit girul fostului manager al CEO, Sorinel Boza, plâns de curând de ex-subalternul care se teme că are și el zilele numărate în funcția de conducere.

Neregulile din Direcția Servicii Suport, pornind de la concursurile mânărite, unul fiind oprit de actuala conducere a companiei(fiind vorba despre postul de adjunct șef secție al CFU Motru), au tot fost relatate, în ultimele luni, de cotidianul Gorjeanul.
În ciuda faptului că publicația a dovedit lipsa de profesionalism de la vârful direcției respective, iar la CEO există rapoarte care subliniază neregulile și ilegalitățile din structura în cauză, Dumitru Iacob a rămas neclintit în funcție, deși nici măcar nu are vreo pregătire în domeniul feroviar.

Promovarea angajatului cu liceul la seral
Astăzi vă mai prezentăm o neregulă, care s-a petrecut sub ochii lui Boza, fără ca managerul să ia vreo măsură în acest sens.
Mai exact, un mecanic de locomotivă, care a fost promovat între timp de la Secția Turceni a CFU, la Stația CFU Peșteana, în funcția de responsabil siguranța circulației, a făcut un curs plătit de CE Oltenia, anul trecut. Acesta era, al doilea, făcut pe banii CEO în același an, scopul fiind promovarea angajatului fără studii superioare într-un post cheie, la Stația CFU Peșteana.
Astfel, salariatul în cauză, Vasile Pleșoaica, a fost scos o jumătate de an din producție și trimis ,,la studii” la București. La același curs a vrut să participe și un impegat de mișcare cu studii superioare, de la Peșteana, dar respectivului i s-a comunicat de către șeful Direcției Suport al CEO, că pentru el nu mai sunt locuri disponibile.
Pleșoaica nu întrunea, de altfel, nici măcar condițiile pentru participarea la Școala de Șef de Stație CF, dar cu toate acestea, compania, prin avizul lui Iacob și Boza, a permis plata pentru curs, salariul acestuia timp de câteva luni, dar și deplasările și cazarea la București. Scopul urmărit este, fără tăgadă, promovarea acestui angajat, ce face parte din gașca lui Perț-șeful de Secție de la Turceni și a lui Iacob, în fruntea stației de la Peșteana.

Anchetă internă!
Noua conducere a CEO ar trebui să ancheteze aceste nereguli prezentate public de Gorjeanul și susținute în scris de angajați ai companiei, și să transmită, după verificări, un punct de vedere oficial, legat de neregulile sesizate de numeroși salariați în privința CFU și a Direcției Servicii Suport a companiei. Menționăm că o parte dintre sesizări au ajuns la Boza, cel din urmă punându-le la sertar din dorința de a-l proteja pe cel numit de presă ,,Doru Motorină”.
Remintim că, numai anul trecut, la Secția CFU Turceni au avut loc peste patru evenimente feroviare grave, o parte relatate de presă, cu pagube importante, care au fost ascunse de responsabilul Direcției Servicii Suport. Ascunse sunt și cantitățile de combustibil folosit la locomotivele CFU, deși au existat nenumărate sesizări legate de sustragere ori consum nejustificat de motorină.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

 1. Stimată d’ră Ana Maria Stoica,
  Am citit cu atenție articolul publicat în Gorjeanul din 29 apr. 2020, sub semnatura dumneavoastră, unde prezentați o serie de nereguli de la ELCFU Motru, care s-ar fi făcut sub protecția acestui director Resort Dumitru Iacob, zis Doru Motorină și cunoscînd situația vă pot spune că ați fost indusă într-o mare eroare.
  QDe ce spun asta ? O spun că unitatea ELCFU Motru este condusă direct și nemijlocit de către Tatomir Valentin, care face și desface jocurile murdare de aici.
  De aceea vreau să vă spun că cel care v-a dat informația spre publicare, este și el unul (și sunt mulți), din cei care au benificiat de cursuri la București cu scoatere din producție pe banii Companiei.
  Ca ce-l prezentat că are studii superioare sunt mulți la ELCFU Motru, dar dacă îi verificați o să vedeți că au terminat facultatea la zi și ei figurează la serviciu, cu alte cuvinte și-au cumpărat ,,cartonul”cu care defilează acum și vor posturi de conducere.
  De aceea, cred că n-ar fi lipsit de importanță și interes, să aprofundați această temă în stabilirea adevărului și lupta anticorupție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here