Îndrăgitul actor Cuzin Toma te invită să descoperi comoara din tine în cadrul unei proiecții de film în sat

1146

Îndrăgitul actor Cuzin Toma, cunoscut în special pentru celebrul rol Firicel, anunță organizarea unei proiecții de film în sat. Prin acest eveniment își propune să ofere, cu precădere copiilor și tinerilor, propriul exemplu de reușită, subliniind faptul că oricine, chiar și cu resurse minime, poate progresa mai ales atunci când muncește pentru propriul vis.

Evenimentul va avea loc duminică, 30 iunie, începând cu ora 16:00, în comuna Peștișani din județul Gorj. „Dacă eu pot, poți și tu” reprezintă un proiect motivațional, care își propune să inspire, și, deopotrivă, își propune să aducă în prim plan arta și cultura, care joacă un rol important în dezvoltarea indivizilor. Actorul Cuzin Toma a inițiat proiectul în luna aprilie, cu proiecția filmului „Aferim”, la care a strâns peste 2.000 de participanți. Proiectul a plecat din dorința de a inspira copiii și tinerii să muncească pentru propriul vis, dar și să conștientizeze că educația este cheia unui viitor mai bun, precum și a unei societăți mature și implicate. Totodată, acesta își propune să încurajeze cultura în mediul rural, considerând că reanimarea satelor, precum și a orașelor mici, reprezintă soluția la problemă. În condițiile în care orașele mari câștigă zi de zi tot mai mult teren, zonele rurale, dar și orașele mici, se depopulează și oferă tot mai puține oportunități de dezvoltare și implicare, lucru pe care Cuzin își dorește să îl prevină.

Locația evenimentului din acest final de săptămâna, comuna Peștișani din județul Gorj, este cu atât mai specială cu cât Cuzin a primit titulatura de cetățean de onoare. El consideră că acest titlu nu este al lui, ci al copiilor din comună, pentru care își dorește un viitor mai bun, unul cu acces la educație, dar și la artă și cultură. Filmul proiectat va fi lungmetrajul „Comoara”, în regia lui Corneliu Porumboiu, premiat la Cannes cu trofeul „Un Certain Talent”. Importanța acestui film pentru Cuzin este cu atât mai mare deoarece a jucat alături de fiul lui, Nicodim, actorul însuși susținând că cel mai mare câștig al său în carieră fiind dat de faptul că a jucat alături de propriul fiu.

„Un eveniment sau, mai bine spus, un film, unde emoția și provocarea se îmbină perfect, merită împărtășit. Este un film special pentru mine. Am descoperit cum e să împletești job-ul cu familia. A fost o dorință împlinită, aceea de a avea șansa și ocazia să joc împreună cu fiul meu, Nicodim. Este un sentiment ușor de înțeles, dar greu de explicat. Într-adevăr, a fost o experiență fantastică, cu o încărcătură emoțională neașteptată, de care, cu siguranță, ne vom aduce mereu aminte. Îmi doresc, ce-i drept, să observe lumea că acest film «Comoara», regizat de Corneliu Porumboiu, premiat la Festivalul de Film de la Cannes din 2015, nu este doar un film, ci o succesiune de trăiri și emoții”, a declarat Cuzin Toma.

„Dacă eu pot, poți și tu” reprezintă un proiect motivațional, care își propune să se propage și în alte locuri mai puțin favorizate din România, ajungând astfel la un număr cât mai mare de copii și tineri. Proiectul își propune să schimbe mentalitățile în jurul educației și culturii, acestea reprezentând fundamentele unei societăți sănătoase și prospere. Pe lângă proiecțiile de film, actorul intenționează să ducă în sate și o serie de workshop-uri pentru copii și tineri, transformând acest proiect într-un festival în sat în adevăratul sens al cuvântului, care să promoveze atât valorile locale, cât și pe cele naționale. Invitați special la eveniment sunt artiștii Ducu Bertzi și Adi Beznă, care vor susține un recital folk.

„Cultura există în orice domeniu. Artă face cine vrea, dar cultura nu trebuie să lipsească din viața oamenilor. Ea îți deschide sufletul, nu doar ochii și din cultură îți poți extrage idei. Cultura se clădește în timp, iar roadele le dobândești în ani.”, a mai adăugat îndrăgitul actor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here