Indigestia combătută prin remedii naturiste

579

ceai-pentru-celulita2Mesele copioase de Sărbători, abundente în grăsimi şi calorii, precum şi consumul uneori mai mult a alcoolului, sunt o adevărată catastrofă pentru stomac. Consecinţele vor apărea şi ele imediat: dureri abdominale, greaţă, vărsături şi balonare.

Iată anumite sfaturi naturiste care vă vor fi de folos pentru a preîntâmpina din timp indigestia, afecţiune des întâlnită în această perioadă.

Remedii naturiste contra durerilor la stomac

Pentru durerile sau crampele stomacale, indicat este repaosul alimentar şi ceaiul de plante călduţ. Încearcă să mănânci cât mai puţin, cât mai uşor şi să bei în fiecare zi câteva căni de ceai.

Forte bun în acest sens este ceaiul de muşeţel, care acţionează ca un calmant pentru stomac, îmbunătăţeşte digestia, dar la fel de bun este şi ceaiul de mentă.

Remedii pentru arsurile gastrice

Cel mai cunoscut şi mai eficient remediu pentru arsurile gastrice este bicarbonatul de sodiu. Într-un pahar cu apă pui o lingură de bicarbonat, amesteci bine şi îl bei. Ar trebui să funcţioneze rapid, pentru că bicarbonatul neutralizează acidul gastric.

Tot în caz de arsuri, te poate ajuta o cană de lapte cald, dar şi ceaiul de gălbenele sau sunătoare.

Remedii pentru balonare

indigestiePentru balonare, te poate ajuta ceaiul din seminţe de mărar, la o cană de apă se pun două linguriţe, se procedează de câteva ori pe zi.

De altfel trebuie să eviţi alimentele care produc şi mai mult balonarea: varza, fasolea, zahărul, alcoolul.

Remedii pentru greaţă

Senzaţiile neplăcute de greaţă, pot fi înlăturate dacă se consumă o portocală sau un grepfruit, dar la fel de eficient este şi ceaiul de ghimbir, varianta la plic sau cel preparat din rădăcină de ghimbir mărunţită.

De asemenea, te ajută şi un ceai calmant de gălbenele sau muşeţel în care să pui la final suc de lămâie.

Leac pentru constipaţie

După o alimentaţie încărcată cu carne, prăjituri şi prea săracă în legume şi fructe crude, s-ar putea să ai de-a face cu constipaţia. Pentru prevenirea ei e bine să consumi în fiecare seară câte un iaurt mic la care să adaugi două linguri de tărâţe şi două linguriţe de seminţe de in. Altă variantă ar fi ceaiul de cruşin, cu proprietăţi laxative sau purgative, dar depinde de cantitate.

Prevenirea indigestiei

Dacă de regulă ai probleme de genul indigestiilor, dar nu vrei să renunţi la bunătăţile pe care deja te-ai hotărât să le pregăteşti de Revelion, va trebui să iei măsuri pentru a preveni neplăcerile.

După fiecare masă copioasă mănâncă câteva felii de ananas crud, care prin enzimele conţinute îmbunătăţeşte digestia.

După circa o oră după masă bea o cană de apă cu două-trei linguriţe de scorţişoară. Ar trebui să preîntâmpini durerile de stomac şi balonarea.

De asemenea, mergi la farmacie sau la plafar şi procură-ţi ceaiuri speciale pentru digestie, cu diferite combinaţii de plante.

Bea câte o cană după ce ai mâncat pentru a nu mai avea probleme cu balonarea, durerile şi arsurile gastrice.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here