Încet, dar sigur, canalizarea de la Drăgoieni va fi terminată

574

O altă lucrare demarată de municipalitatea de la Târgu-Jiu încă de anul trecut este cea de canalizare menajeră din zona Drăgoieni, la care s-a lucrat şi în această iarnă, în ciuda temperaturilor scăzute.

Locuitorii cartierului Drăgoieni din municipiul Târgu-Jiu vor beneficia din a doua jumătate a acestui an de reţele moderne de canalizare menajeră, lucrările în acest sens fiind începute de vara trecută. “Şi acolo discutăm de o investiţie de peste 1,4 milioane euro. Este o lucrare care după finalizare nu face decât să rezolve problema canalizării în partea de răsărit a municipiului, plecând dinspre limita municipiului către direcţia Râmnicu-Vâlcea deci drumul naţional care face legătura Râmnicu-Vâlcea – Târgu-Jiu; vor fi două colectoare stânga-dreapta a drumului naţional, se lucrează destul de greu pentru că nu se foloseşte partea de carosabil fiind un drum naţional, se lucrează pe cele două acostamente, trotuare, iar în acele zone sunt deja o serie de utilităţi. De aceea, spun că este o lucrare, din punct de vedere atât tehnic, cât şi financiar, destul de completă şi complexă”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
CANALIZARE DRAGOIENI (3)Proiectul cuprinde realizarea unei reţele colectoare de peste 16 km cu menţiunea că în Drăgoieni reţeaua se realizează pe ambele părţi ale drumului naţional pentru a se evita intervenţiile asupra acestuia şi în plus pe întregul traseu se vor executa şi racordurile inclusiv căminele de racord pentru consumatori. Obiectivul face parte din strategia de dezvoltare a infrastructurii de apă şi canalizare la nivelul municipiului şi este corelat cu celelalte proiecte realizate în cadrul master-planului ce a fost elaborat pentru modernizarea, extinderea şi reabilitarea sistemului de apă şi canalizare astfel încât prin proiectul major demarat anterior de către operatorul Aparegio în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Mediu, respectiv “Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată” în cadrul căruia au fost realizate atât extinderea şi modernizarea staţiei de tratare a apelor uzate, cât şi redimensionarea colectoarelor principale din municipiu astfel încât sistemul este proiectul pentru a răspunde cerinţelor actuale şi de perspectivă.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here