Început de stagiune la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” – Premieră absolută la Târgu-Jiu

685
teatru elvira godeanuStagiunea 2009 – 2010 începe, pentru Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu – Jiu, pe data de 3 octombrie, cu o premieră absolută. Potrivit actorului Ion Alexandrescu, pentru această stagiune trupa târgujiană de teatru pregăteşte cinci premiere, trei dintre ele fiind deja în lucru.

O premieră absolută va deschide stagiunea aceasta, piesa „Felia”, de Jean Daniel – Magnin, un autor contemporan, fiind jucată pentru prima dată la Târgu-Jiu. „Este piesa unui autor contemporan şi se încadrează undeva între expresionism şi teatru absurd. Din punctul meu de vedere este o piesă moralizatoare”, a declarat Ion Alexandrescu. Tot în această perioadă se desfăşoară repetiţii şi la music-hall-ul „Me and my girl” a cărui premieră va avea loc pe 21 noiembrie. „În această perioadă aşteptăm negativele. Este un spectacol pretenţios, se cântă live, este vorba despre coregrafie şi momente de step”, a mai spus actorul.
Spectacol cu Dan Puric
Lecţiile de step pe care artiştii de la Târgu-Jiu le-au luat cu unul dintre asistenţii lui Dan Puric au ajuns la sfârşit, în prezent actorii târgujieni aşteptându-l pe cel de-al doilea asistent al artistului, acesta urmând să monteze un spectacol la Târgu-Jiu. Este vorba despre un spectacol de pantomimă, care se va desfăşura undeva în a doua jumătate a lunii mai 2010, la care va participa şi Dan Puric. Proiectul în sine a fost pus în discuţie de mai mult timp, trupa de teatru din Târgu-Jiu luând, cu mic cu mare, lecţii de step, urmând a pune în scenă un show cu totul inedit pentru judeţul nostru.. În paralel cu repetiţiile pentru piesele „Felia” şi „Me and my girl”, se mai pregăteşte şi „Titanic vals” de Titu Muşatescu, regia Nicu Ursu. Pe lângă acestea, stagiunea va mai cuprinde încă o premieră şi anume o comedie de Shakespeare.
Spectacole pentru copii şi reluări din stagiunile anterioare
Iubitorii de teatru vor mai putea să revadă şi o serie de piese care au fost foarte apreciate în stagiunile trecute. Printre acestea se numără şi „D`ale carnavalului”, „O scrisoare pierdută” şi „Baltagul”, care se află şi în programa şcolară. De asemenea, în cadrul acestei stagiuni se vor pune în scenă şi două spectacole pentru copii. „Încă nu ne-am hotărât care vor fi cele două spectacole. Avem o listă cu şase variante, zilele acestea urmând să alegem”, a completat actorul.
Preţuri „de criză”
Un bilet la unul dintre spectacole costă 12 lei, în timp ce elevii, studenţii, pensionarii şi şomerii scot din buzunar numai 7 lei. De asemenea, cei care doresc să vadă premiere, vor plăti 20 de lei pe un bilet. Iubitorii declaraţi de teatru îşi pot face chiar abonamente, pe baza unui astfel de contract putând viziona şase spectacole. Preţurile sunt, de asemenea, diferite. Astfel, pentru elevi şi studenţi costă 40 lei, pensionarii şi şomerii scot din buzunar 30 lei, iar adulţii salariaţi – 90 lei. Conducerea instituţiei a gândit şi alte variante de abonamente, „tip familie 1” – 2 persoane – costă 120 lei, „tip familie 2” – 4 persoane – 150 lei. De asemenea abonamentele pentru premiere costă 100 RON pentru o persoană şi 150 pentru 2 persoane. Potrivit reprezentanţilor Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu, anul trecut au fost peste 1500 de persoane abonate la teatru.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here