Începe returul!

469

Energia a încheiat prima parte a sezonului regulat cu un succes în fața celor de la CSM Focșani și vrea să intre în retur tot cu o victorie.

Echipa de handbal a Energiei nu mai are voie să facă pași greșiți până la finalul acestui an, programul îi oferă partide accesibile, iar Bozo Rudic nu concepe să mai piardă puncte în 2015.

“Meciul cu Vaslui o să fie un meci greu, dar trebuie să câştigăm, toate cele cinci meciuri care urmează trebuie să le câştigăm. Ne-am pregătit bine, trebuie să câștigăm”, a declarat antrenorul Energiei înaintea confruntării cu echipa moldoveană.
Meciul cu HC Vaslui se anunță unul dificil și prin prisma problemelor de lot pe care Bozo Rudic le are în continuare: “Avem probleme pe partea dreaptă, avem un singur jucător pe fiecare post. Vedem şi cu Nistor, astăzi a început uşor să se antreneze, nu cred că va fi pregătit pentru Vaslui, dar asta e, ne descurcăm şi fără ei. Enache va merge la doctor să vedem ce are, a făcut RMN, dar acum aşteptăm să vedem rezultatul”, a mai declarat antrenorul echipei gorjene.

Ora revanșei
Energia era privită ca una dintre echipele cu potențial mare în acest sezon, mai ales după partida foarte bună reușită în Supercupa României, pierdută la mare luptă, după prelungiri, în fața Minaurului. Din păcate pentru gorjeni, startul în campionat a fost făcut cu stângul, iar după aceea înfrângerile au tot continuat. Tocmai de aceea, jucătorii Energiei par a fi determinați să își ia revanșa în fața echipei unde a început campionatul cu o înfrângere suprinzătoare pentru foarte mulți. “Am început extraordinar de prost campionatul cu meciul de acolo, după meci toată lumea a spus că a fost un accident, nu se va mai repeta, acum din moment ce avem meci cu ei acasă presupun că suntem toţi cu gândul că trebuie să reparăm acel accident, să arătăm că a fost doar un accident şi nici nu ne gândim că nu vom câştiga acest meci şi o vom face cu siguranţă”, a declarat George Șelaru rememorând ceea ce s-a întâmplat la Vaslui, dar și în partidele ce au urmat.

Cinci din cinci, obiectiv și pentru Șelaru
Ultimele cinci partide se vor cinci victorii la Energia, acesta fiind nu doar obiectivul lui Bozo Rudic, ci și al lui George Șelaru: “Nu e nicio variantă în afară de cinci victorii, cinci din cinci trebuie să facem neapărat. Ne sunt la îndemână meciurile, unele sunt mai grele, altele mai accesibile, dar trebuie să le câştigăm pe toate”, a declarat portarul gorjenilor. Acesta spune și că este foarte sigur de faptul că obiectivul intermediar va fi îndeplinit și că pentru echipa gorjeană ar fi fost de preferat să se joace în continuare: “Fizic ne simţim extraordinar de bine, ne creşte moralul după fiecare victorie, atmosfera este foarte bună şi e păcat că se întrerupe, dar vin sărbătorile”, a continuat Șelaru. Portarul Energiei trece și el printr-o perioadă fastă, evoluțiile sale au fost foarte bune în ultimele partide, ceea ce l-au pus în postura de titular al porții gorjene. Șelaru spune că nu simte o presiune suplimentară din acest punct de vedere: “Nu e o povară faptul că sunt cel mai bun portar dintre cei trei, dacă va fi momentul în care voi avea un mic declin sper ca ceilalţi să mă suplinească, dacă nu să apere şi mai bine. Chiar mă bucur, asta îmi doresc, de aceea sunt aici, să joc, aş vrea să joc 60 din 60 la fiecare meci, dar nu este normal”, a explicat portarul gorjenilor.

Ultimul joc în Sala Sporturilor
Meciul dintre Energia Târgu Jiu și HC Vaslui este programat a se disputa duminică, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, cu începere de la ora 18.00, fiind foarte posibil ca acesta să fie ultimul jucat de echipa gorjeană în această sală, care va intra într-un amplu proces de extindere și modernizare, în viitor Energia urmând a juca meciurile de pe teren propriu în Sala de sport a Școlii Gimnaziale “Voievod Litovoi” din Târgu-Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here