Începe Festivalul „Liviu Dafinescu”

554

P1310238Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Jocului şi Portului Popular pentru Tineret „Liviu Dafinescu” va debuta vineri la Târgu-Jiu, cu un spectacol extraordinar susţinut de Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului”, urmând ca festivitatea de premiere a câştigătorilor să se desfăşoare duminică.

Sute de tineri talentaţi din Gorj sunt aşteptaţi să participe anul acesta la faza finală a Festivalului Jocului şi Portului Popular pentru Tineret „Liviu Dafinescu”, ce se va desfăşura în perioada 27 – 29 aprilie, la Târgu-Jiu. Festivalul va debuta vineri, cu un spectacol extraordinar susţinut de Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului”, la Casa de Cultură din Târgu-Jiu, începând cu orele 19:00. Cea de-a doua zi a festivalului este rezervată desfăşurării propriu-zise a concursului, formaţiile de dansatori urmând să urce pe scena Casei de Cultură începând cu ora 10:00. Juriul festivalului, format din personalităţi ale vieţii noastre culturale, specialişti ai instituţiilor de spectacole, profesori, coregrafi, etnomuzicologi şi etnografi, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor organizatoare, va avea atunci dificila misiune de a alege câştigătorii, festivitatea de premiere a laureaţilor urmând să aibă loc duminică, la ora 13:00, în cadrul unui spectacol televizat.

Un nou premiu, acordat de CJCPCT Gorj

Ediţia din acest an aduce şi o noutate: instituirea Premiului pentru Coregrafie „Liviu Dafinescu”, în valoare de 300 lei, acordat de CJCPCT Gorj unui coregraf gorjean cu merite deosebite în promovarea dansului popular gorjenesc. Festivalul „Liviu Dafinescu” este organizat de Consiliul Judeţean Gorj, Consiliul local şi Primăria Târgu-Jiu, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului”, Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu; Palatul Copiilor Târgu-Jiu şi Asociaţia Culturală “Liviu Dafinescu”.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here