Începe balul în handbalul masculin!

477

Cel mai tare campionat de handbal masculin din ultimii cinci ani debutează în acest weekend. Energia Târgu Jiu începe sezonul pe terenul medaliatei cu bronz din sezonul trecut, Potaissa Turda. Obiectivul grupării gorjene în acest sezon este o clasare pe locurile 1-6.

Energia a pregătit o nouă față pentru sezonul 2014-2015 al Ligii Naționale de handbal masculin. În primul rând și-a schimbat denumirea din Energia Pandurii Lignitul Târgu Jiu în Energia Târgu Jiu. În al doilea rând și-a restructurat lotul, axându-se pe jucători străini. Șase handbaliști noi au ajuns la Târgu Jiu, însă angrenajul lui Liviu Andrieș nu funcționează ca o echipă.
„Mai avem de lucru. Trebuie să fim pregătiţi, e un nou start. E un campionat greu, important și sezonul nu ne aşteaptă, aşa că sâmbătă la Turda trebuie să fim apţi din toate punctele de vedere. E un campionat echilibrat, poate cel mai tare din ultimii cinci ani”, a declarat antrenorul Liviu Andrieș.

Mota și Sifre, indisponibili
Dintre cele 6 achiziții, doar 4 vor debuta în noul campionat, la Turda. Mota și Sifre sunt accidentați, primul destul de grav. „Avem cele două probleme, Filip Mota care va absenta cinci luni de zile, dar nici Adrian Sifre nu va juca. El are o disjuncţie a umărului, nu va juca acum, dar sper să revină cât mai repede”, a spus Andrieș care nu va mai avea parte de întăriri, fiind nevoit să se descurce cu ce are la dispoziție.
Și Potaissa Turda s-a întărit, doi dintre foștii componenți ai gorjenilor, Mureșan și Liberț, semnând cu ardelenii, și este favorită în fața echipei din Gorj. „După ce au jucat anul trecut au prima şansă acum, dar de fiecare dată acolo am făcut meciuri bune, am pierdut pe final de joc. Au fost meciuri echilibrate între cele două echipe, sper să spargem gheaţa şi să câştigăm la Turda”, a mai spus Andrieș.

Obiectiv, locurile 1-6
Noul președinte al echipei de handbal, Benedict Geamănu, este încrezător că echipa pe care o conduce va face o figură frumoasă în noul campionat și va depăși lipsa de omogenitate. Obiectivul Energiei este o clasare în primele șase locuri. „Avem gânduri mari, vrem să realizăm lucruri frumoase ca şi anul trecut. Perioada de pregătire s-a încheiat, de sâmbătă începe balul. Avem ca obiectiv clasarea în primele 6 locuri. Sperăm să obţinem rezultate bune, e o mică problemă de omogenizare, dar totul se va rezolva. Jucătorii din vechea gardă au dat satisfacţie”, a declarat Geamănu.

Lotul Energiei:
Portari: Antonaru, Șelaru
Jucători de câmp: Apolzan, Sifre, Kekezovic, Acatrinei, Dinescu, Dragnea, Mota, Rodriguez, Giotoiu, Stankevicius, Halasz, Enache, Ilieș, Vali Popescu, Alex Mănescu și Bogdan Mănescu.

Program Liga națională de handbal, etapa 1:
Vineri, 29 august
Dinamo – Universitatea Poli, ora 19:30
Sâmbătă, 30 august
CSU Suceava – Știința Municipal Bacău, ora 17:00
CSM Călărași – HCM Constanța, ora 18:00
Potaissa Turda – Energia Târgu Jiu, ora 18:00
HC Vaslui – HC Odorhei, ora 18:00
Duminică, 31 august
HCM Baia Mare – Steaua, ora 17:00
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here