Începe a doua ediţie a ECOlimpiadei Elevilor

375

Pentru al doilea an consecutiv, Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, aduce proiectul educaţional ECOlimpiada Elevilor în şcolile din România. Concursul se va desfăşura în perioada 24 octombrie 2013 – 4 aprilie 2014 în 33 de localităţi din ţară, inclusiv în Târgu-Jiu.

ECOlimpiada elevilor este un demers complet, desfăşurat la nivel naţional, care integrează două componente. Prima şi cea mai importantă componentă este cea didactică, aceasta urmărind educarea elevilor şi stimularea interesului celor mici faţă de procesul de colectare separată, ca mijloc de prezervare a mediului. Cea de-a doua componentă constă într-un concurs pentru elevi, având ca scop dinamizarea procesului de învăţare prin stimularea competitivităţii la nivel şcolar, local şi naţional. La finalul consultării manualului, elevii vor avea de realizat compuneri în care să descrie ce subiect i-a impresionat cel mai mult dintre cele abordate în clasă. În urma unui proces de evaluare şi jurizare, cele mai reuşite compuneri vor fi premiate. De asemenea, clasa şi învăţătorul de unde provine elevul câştigător vor fi premiaţi. Datorită performanţelor foarte bune înregistrate în prima ediţie, unde aproximativ 15.600 de elevi şi 632 de cadre didactice din 23 de municipii au răspuns pozitiv proiectului ECOlimpiada Elevilor, anul acesta programul se extinde în 33 de localităţi din România, pentru a ajunge la un număr şi mai mare de elevi. Astfel, proiectul se va desfăşura în unităţile de învăţământ din următoarele oraşe: Aiud, Arad, Bacău, Baia Mare, Bucureşti, Câmpia Turzii, Câmpulung Moldovenesc, Constanţa, Craiova, Cugir, Deva, Focşani, Galaţi, Iaşi, Mediaş, Oradea, Piatra-Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Roman, Sălişte-Sibiu, Satu-Mare, Sfântu-Gheorghe, Sibiu, Slatina, Slobozia, Târgovişte, Târgu-Jiu, Târgu-Mureş, Tulcea, Vaslui, Vulcan-Aninoasa şi Zalău.

Calendarul concursului
Concursul se va desfăşura după următorul calendar: 24 octombrie – 8 noiembrie – înscrierea pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro pentru a solicita manualele; 11-22 noiembrie – trimiterea manualelor către şcoli, în funcţie de solicitări; 25 noiembrie – 20 decembrie – predarea manualului la clasă; 21 decembrie – 9 februarie 2014 – realizarea compunerilor de către elevi; 10-28 februarie – selectarea celei mai bune compuneri din clasă şi înscrierea acesteia pe site; 3-23 martie – perioada de votare a compunerilor pe site; 24-31 martie – evaluarea şi jurizarea compunerilor; 1-3 aprilie – afişarea rezultatelor. La concurs au dreptul de a participa elevii înmatriculaţi în clasele a III-a şi a IV-a şi învăţătorii din unităţile de învăţământ înscrise în proiect. Premiile vor consta în tablete, camere video digitale, camere foto digitale, produse pentru şcoală sau rame foto digitale.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here