Începe “Luna curăţeniei” la Târgu-Jiu

299

Luna martie este recunoscută drept „luna curăţeniei”. Autorităţile locale au stabilit deja programul activităţilor ce urmează a se desfăşura pe parcursul acestei luni. Reprezentanţii Primăriei Municipiului Târgu-Jiu dau asigurări că la sfârşitul lui martie oraşul va fi mai vesel şi mai curat.

La începutul lunii martie, la nivelul municipiului nostru se demarează programul „Luna curăţeniei”. Acţiunile cuprinse în program sunt diverse, iar la final oraşul va avea o nouă „faţă”. „Iarna aceasta a fost ceva mai blândă decât cea din anul trecut. Martie a fost şi rămâne declarată luna curăţeniei; începând cu prima zi a lunii martie vom demara această acţiune, astfel încât la sfârşitul lunii martie, oraşul nostru să arate mult mai vesel şi mult mai curat”, a menţionat Alexandru Zaharia, directorul societăţii SC Edilitara Public.

Acţiuni pentru înfrumuseţarea oraşului
În cadrul „Lunii curăţeniei” se vor întreprinde activităţi diverse, de la toaletarea arborilor până la plantarea de flori, sau repararea mobilierului urban, „Au început toaletările pe aliniamentele stradale şi sunt rezolvate 100%. Parcurile din municipiul Târgu-Jiu au fost rezolvate, copacii au fost toaletaţi. Am avut solicitări de reducere garduri vii din cartiere şi au fost şi acestea rezolvate în totalitate. Acum avem un program de defrişări pe anumite zone şi începând de astăzi deja am băgat formaţiile noastre de la aceste defrişări. Începând cu primele zile ale lunii martie vom începe plantarea de flori. În momentul de faţă avem la sere un disponibil de 80.000 de flori, dintre care 50.000 de panseluţe; vom ieşi cu ele foarte repede în aşa fel încât toate zonele cu flori să fie plantate. Tot mobilierul urban din parcul central şi din centrul oraşului va fi reparat şi reabilitat. Trebuie să intervenim şi pe străzi pentru a repara gropile, ceea ce necesită o intervenţie rapidă din primele zile ale lunii martie”, a explicat Zaharia.

Pieţele şi cimitirul, în atenţia autorităţilor
În luna martie vor fi curăţate şi igienizate şi pieţele din municipiul nostru, dar şi cimitirele. „Avem în plan şi programul de revopsire a meselor din pieţe şi tot ce înseamnă confecţie metalică, programul de spălat pieţe; mai sunt de făcut şi mici reparaţii pe la pieţe, astfel încât totul să fie pus la punct în luna martie. În privinţa administraţiei cimitirelor, trebuie să intervenim pe curăţenie, mai sunt resturi vegetale pe alei, pe morminte; noi întreţinem şi mormintele de care nu se ocupă proprietarii. De asemenea, avem cele două capele de la Cimitirul municipal, pe care trebuie să le întreţinem, să le revopsim”, declară directorul societăţii SC Edilitara Public.
Totodată, se vor avea în vedere şi reparaţii la anumite străzi, între acestea regăsindu-se şi: Panduraş – Mesteacănului, Vasile Alexandri – care duce către campusul universitar, prelungire strada Făgăraş şi A.I. Cuza.

Dispar depozitele de gunoi necontrolate
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Târgu-Jiu, cu sprijinul firmei de salubritate se va interveni în zonele unde s-au format adevărate depozite de gunoi pentru desfiinţarea lor. „În afară de lucrările desfăşurate cu Edilitara mai intervenim şi cu operatorul de salubritate pentru desfiinţarea depozitelor de gunoi necontrolate din anumite zone. Încercăm şi cu asociaţiile de proprietari pentru a ne sprijini în acţiunea de curăţenie. Suprapus peste luna curăţeniei avem şi programul de plantări de primăvară. Avem discuţii cu cei de la Direcţia Silvică pentru a lua nişte specii silvice, dar vom avea achiziţii şi de arbori ornamentali, de gard viu, de flori. Demarăm şi programul de marcaje rutiere şi vrem ca de Paşti să terminăm cu tot ce avem de făcut”, a precizat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului de Gospodărire Comunală şi Utilităţi Publice din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here