Încep probele scrise la BAC

420

Emoţiile continuă pentru absolvenţii de liceu. Începând de astăzi, ei vor susţine probele scrise din cadrul examenul de bacalaureat: proba la limba şi literatura română, proba obligatorie a profilului şi proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate se vor afişa în data de 8 iulie, până la ora 12:00.

Mii de absolvenţi de liceu din judeţul Gorj vor susţine astăzi prima probă scrisă din cadrul examenului de bacalaureat, proba la limba şi literatură română. Accesul candidaţilor în săli este permis pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei. Se interzice candidaţilor să pătrundă în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, şi, după caz, la sancţionarea asistenţilor. Examenul va continua cu proba obligatorie a profilului (3 iulie) şi proba la alegere a profilului şi specializării (5 iulie). Prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an a început pe 10 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română (10 – 12iunie), probă urmată de cea de evaluare a competenţelor digitale (17-21 iunie) şi cea de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Primele rezultate ale examenului de bacalaureat vor fi afişate în data de 8 iulie, până la ora 12:00; în aceeaşi zi, între orele 12:00 şi 16:00, vor putea fi depuse şi eventualele contestaţii. Acestea vor fi soluţionate în perioada 9-11 iulie, urmând ca pe data de 12 iulie să fie afişate rezultatele finale ale primei sesiuni a examenului din acest an.

16 centre de examen
La nivelul judeţului Gorj, au fost stabilite 16 centre de examen. Acestea sunt: Colegiul Tehnic „Ion Mincu” Târgu-Jiu, Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncuşi” Târgu-Jiu, Liceul Tehnologic Turceni, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” Peştişani, Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” Târgu-Jiu, Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu, Colegiul Naţional „Spiru Haret” Târgu-Jiu, Colegiul Naţional „George Coşbuc” Motru, Colegiul Tehnic Nr. 2 Târgu-Jiu, Liceul Tehnologic Baia de Fier, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu, Colegiul Tehnic „Henri Coandă” Târgu-Jiu, Colegiul Naţional „Tudor Arghezi” Târgu-Cărbuneşti, Colegiul „Gheorghe Tătărăscu” Rovinari, Liceul Tehnologic Ţicleni şi Colegiul Auto „Traian Vuia” Târgu-Jiu. De asemenea, la nivelul judeţului Gorj au fost stabilite trei centre zonale de evaluare: Şcoala Gimnazială „Sfântul Nicolae” Târgu-Jiu, Şcoala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” Târgu-Jiu şi Şcoala Gimnazială „Constantin Săvoiu” Târgu-Jiu.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here