Încep probele practice și inspecțiile la clasă pentru Titularizare

638

Luna viitoare, cadrele didactice care s-au înscris la examenul de Titularizare vor susține probele practice și inspecțiile la clasă, la care trebuie să obțină minim nota 5 pentru a putea participa la proba scrisă din cadrul concursului.

Pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Gorj a fost publicată repartizarea candidaților în vederea susținerii probelor practice/orale și a inspecțiilor la clasă din cadrul concursului naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2016-2017. Aceste probe se vor desfășura în cursul lunii iunie și condiționează, printre altele, participarea la proba scrisă. Mai exact, candidaţii care nu obţin la inspecţia specială la clasă sau la proba practică minimum nota 5 nu pot participa la proba scrisă. De asemenea, candidaţii care nu obţin la inspecţia specială în profilul postului la clasă sau la proba practică în profilul postului minimum nota 7 nu pot ocupa posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată. Proba scrisă este programată pe data de 20 iulie 2016. Primele rezultate se vor afişa pe 27 iulie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, dar şi în cursul zilei de 28 iulie. Acestea vor fi soluţionate în zilele de 29 iulie şi 1 august 2016, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 3 august. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială în profilul postului.

Peste 600 de candidați și-au validat fișele
Potrivit reprezentanților IȘJ Gorj, în cursul săptămânii trecute 604 candidați și-au validat fișele de concurs. Este vorba de candidații din promoțiile anterioare, în metodologia de organizare a concursului de Titularizare precizându-se că pentru absolvenții promoției 2016/absolvenţii 2016 ai programelor de pregătire psihopedagogică oferite de departamentele pentru pregătirea personalului didactic/ departamentele de specialitate cu profil psihopedagogic, perioada de validare a înscrierii este 14 – 15 iulie 2016. În mod excepţional, absolvenţii promoţiei 2016 (studiilor medii/postliceale/universitare de licenţă/universitare de masterat/departamentelor pentru pregătirea personalului didactic/departamentelor de specialitate cu profil psihopedagogic) pot să prezinte adeverinţa de absolvire a studiilor/programului de pregătire psihopedagogică şi să valideze fişa de înscriere în data de 20 iulie 2016. Pentru concursul care va avea loc pe 20 iulie sunt vacante 367 de posturi. Dintre acestea 30 sunt titularizabile, 96 sunt pentru suplinire şi 241 sunt posturi cu fracţiuni de normă. Anul trecut, la nivelul județului Gorj 219 dintre candidații înscriși la examenul de Titularizare au obținut cel puțin nota 5 la proba scrisă; 97 dintre aceștia au promovat examenul cu note peste 7. S-a înregistrat o singură notă de 10. Tot anul trecut, rata de promovare înregistrată, la nivel național, la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar a fost de 76,26%.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here