Încep înscrierile pentru anul şcolar 2017/2018, la ŞPA Târgu-Jiu

616

Ca instituţie de cultură subordonată Consiliului Judeţean Gorj, Şcoala Populară de Artă (ŞPA) Târgu-Jiu îi aşteaptă pe toţi cei care doresc să urmeze cursurile instituţiei, punând la dispoziţia celor interesaţi o paletă largă de discipline, cursurile urmând a fi susţinute atât la sediul central din municipiul Târgu-Jiu, cât şi la secţiile externe de pe raza judeţului.

Pentru anul şcolar 2017/2018, taxele anuale de şcolarizare pot fi plătite în III rate, prima rată la înscriere, cea de a II-a până la 15 februarie 2018, iar cea de a III-a până la data de 15 mai 2018. Pentru cursurile ce vor fi susţinute la sediul central din Târgu-Jiu, se vor practica următoarele taxe de şcolarizare: Orgă electronică – 450 de lei; Acordeon – 450 de lei; Percuţie – 350 de lei; Vioară – 350 de lei; Pian, chitară – 350 de lei; Saxofon 350 de lei; Clarinet – 350 de lei; Nai – 350 de lei; Fluier şi alte instrumente de suflat – 170 de lei; Canto muzică populară – 500 de lei; Canto muzică uşoară – 400 de lei; Canto muzică clasică – 400 de lei; Pictură, artă decorativă – 350 de  lei; Dans modern – 280 de lei; Dans de societate – 280 de lei; Artă fotografică – 250 de lei; Actorie – 250 de lei; Dansuri populare – 50 de lei; Balet – 450 de lei. Este de menţionat faptul că există posibilitatea ca în urma şedinţei Consiliului de Administraţie, care va avea loc la sfârşitul lunii în curs,  taxele pentru disciplinele fluier şi dans modern, să suporte o majorare modică, urmând ca decizia să fie făcută public, în timp util.

De asemenea, pentru cursurile ce vor fi susţinute la secţiile externe din judeţ, au fost stabilite următoarele taxe de şcolarizare: Dansuri moderne – 75 de lei; Dansuri populare – 50 de lei; Canto, muzică uşoară şi populară – 250 de lei; Ansamblu de datini şi obiceiuri – scutit de taxă; Grup vocal muzică populară – 60 de lei; Ceramică – 50 de lei; Meşteşuguri tradiţionale pe cale de dispariţie – olărit, sculptură, arta lemnului, iconărit, ţesături-cusături – scutit de taxă; Orgă electronică – 350 de lei; Artă decorativă – 50 de lei; Instrumente muzicale tradiţionale (fluier, ocarină, caval) – 100 de lei; Instrumente muzicale clasice (vioară, chitară, saxofon, clarinet, nai, acordeon ) – 220 de lei.

Taxa de înscriere în anul I şi anul I de perfecţionare este de 20 de lei, iar taxa pentru eliberare diplomă de absolvire este de 30 de lei. De altfel, taxa lunară pentru cursurile de iniţiere, indiferent de disciplina aleasă, este de 40 de lei.

Perioada de înscrieri este 1 septembrie 2017 – 15 octombrie 2017, chiar dacă anul şcolar începe la data de 1 octombrie. Pentru  dosarul de înscriere, sunt necesare: copie după CI sau certificat de naştere, după caz, şi adeverinţă de la medicul de familie, care să ateste starea de sănătate a viitorului cursant.

Totodată, ŞPA Târgu-Jiu a definitivat şi valoarea altor taxe cum sunt cele pentru intrare la spectacole: 5 lei biletul la spectacolele Teatrului de păpuşi pentru copii în municipii şi oraşe; 4 lei biletul la spectacolele Teatrului de păpuşi pentru copii în comune; 15 lei biletul pentru concertele de muzică simfonică (7 lei biletul pentru elevi, studenţi, pensionari).
Izabella Molnar

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here