Încep înscrierile la BAC

394

bacDouă săptămâni îi mai despart pe liceenii gorjeni de examenul de bacalaureat din acest an. Înscrierile încep astăzi în toate liceele, urmând să se finalizeze pe 30 mai. Potrivit calendarului de desfăşurare a examenului, prima probă a examenului de bacalaureat, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română este programată în intervalul 11-13 iunie.

Aproximativ 6.000 de elevi gorjeni vor participa anul acesta la examenul de bacalaureat. La nivelul judeţului nostru au fost stabilite 17 centre de examen şi trei centre de evaluare. Acestea din urmă vor fi organizate în trei şcoli generale din municipiul Târgu-Jiu. Este vorba de Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu”, Şcoala Generală „Pompiliu Marcea” şi Şcoala Generală „Constantin Săvoiu”. Înscrierile la examenul de bacalaureat încep astăzi şi se vor încheia pe 30 mai, abia apoi urmând să fie stabilit cu exactitate numărul candidaţilor.

Probele încep pe 11 iunie

Prima sesiune a examenului de bacalaureat va debuta în luna iunie, în perioada 11 – 13 iunie fiind programată proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română; între 13-15 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă iar între 18-22 iunie se va desfăşura proba de evaluare a competenţelor digitale. Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională va avea loc între 25-27 iunie iar pe 2 iulie va avea loc prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, urmată de proba la limba şi literatura maternă (3 iulie), proba obligatorie a profilului (4 iulie) şi proba la alegere a profilului şi specializării (6 iulie). Rezultatele se vor afişa în data de 8 iulie, urmând ca a doua zi, între orele 08:00 şi 12:00, să fie depuse contestaţiile. Acestea vor fi soluţionate până pe 12 iulie iar pe data de 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale ale primei sesiuni de bacalaureat de anul acesta.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here