Încep executările asupra târgujienilor rău-platnici

357

mariana budulan facuta de mineExecutările silite vor debuta din perioada imediat următoare pentru contribuabilii din municipiul Târgu-Jiu care nu şi-au achitat taxele şi impozitele, precum şi amenzile încasate. Anunţul a fost făcut ieri de şefa Direcţiei de Venituri Publice (DPV) Târgu-Jiu.

Mariana Budulan, şefa DPV Târgu-Jiu a prezentat ieri în cadrul unei conferinţe de presă o situaţie cu achitările de taxe şi impozite executate până la această dată de către contribuabilii din municipiu care au vrut să profite de bonificaţia de 10% acordată celor care îşi achită dările până la data de 31 martie. Până ieri, banii adunaţi din încasarea taxelor şi impozitelor locale au ajuns la suma de 7.300.000 de lei, cu 300.000 de lei mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Conform situaţiei, 20.000 de roluri au fost achitate prin plată integrală, în vreme ce în anul 2010, la aceeaşi dată, numărul rolurilor erau cu 4.000 în plus. De reduceri de 50% au beneficiat cei cu dosare sociale depuse. Primirea acestora s-a făcut la sediul Direcţiei încă din luna decembrie a anului trecut. “Până acum avem un număr de 447 de dosare care au o reducere la jumătate la achitarea impozitelor şi taxelor locale, Dosare primim oricând, însă reducerea se acordă cu data de 1 a lunii următoare primirii şi înregistrării dosarului”, a declarat Mariana Budulan. De scutiri la dările către stat beneficiază un număr de 1.883 de târgujieni, pe diverse motive, fie că sunt veterani de război, văduve, deţinuţi politici, persoane cu handicap grav şi accentuat, urmaşi ai eroilor din Revoluţie. “Făcând un calcul ne-a ieşit că pe tot anul din taxe şi impozite trebuie să încasăm circa 25 de milioane de lei, iar noi în primul trimestru al acestui an nu am încasat decât puţin peste 7 milioane”, a precizat şefa DPV Târgu-Jiu.

886 de somaţii emise

directia de venituri finante (1)Activitatea de recuperare este una mai greoaie,până în prezent, DPV Târgu-Jiu recuperând sume de circa 1.000.000 de lei, din amenzi restante nefiind recuperate sume decât de 120.000 de lei, restul fiind taxe şi impozite restante. Mariana Budulan a mai spus că odată trecând valul încasărilor cu bonificaţii a taxelor şi impozitelor şi a încheierii anului fiscal 2010, se dă startul executărilor silite. “Până acum am emis deja un număr de 886 de somaţii şi titluri executorii. Avem şi câteva zeci de dosare în curs de soluţionare la instanţele de judecată pentru transformarea amenzilor în ore în folosul comunităţii. Anul trecut am avut peste 50 de astfel de situaţii”, a precizat şefa DPV Târgu-Jiu.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here