Încep controalele de dinaintea Transalpina Bike Fest

572

Ediţia din acest an a Transalpina Bike Fest, cel mai mare eveniment dedicat bicicliştilor, se va desfăşura la finele săptămânii curente la Rânca, la acţiuni fiind aşteptaţi mii de turişti din mai multe zone ale ţării. Deoarece fluxul de oameni va fi unul mai ridicat spre finalul săptămânii, echipele de inspectori din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj vor demara controale premergătoare evenimentului de la Rânca.

Autorităţile cu atribuţii de control vor face la finele acestei săptămâni verificări la Rânca, în toate zonele destinate turiştilor, ca urmare a amplului eveniment programat, Transalpina Bike Fest. „De vineri urcăm la Rânca, deoarece se va desfăşura Transalpina Bike Fest. În colaborare cu echipe ale Direcţiei de Sănătate Publică, Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor şi Poliţie, vom verifica tot ce se poate şi tot ce ar putea constitui un pericol pentru miile de turişti aşteptaţi la Rânca. Ulterior acestor verificări, ne vom continua acţiunea începută în urmă cu câteva săptămâni de verificare a tuturor spaţiilor de cazare din staţiunea montană Rânca”, a declarat Nicolae Călescu, directorul executiv al DSVSA Gorj.

Fără probleme la Tismana
Controale pentru prevenirea unor incidente ce ar putea afecta turiştii au fost derulate de către echipele de inspectori ale DSVSA Gorj şi la Tismana acolo unde luni, 15 august, a fost organizat tradiţionalul bâlci. „Atât duminică, dar şi luni, am făcut verificări la Tismana, împreună cu Poliţia. Din fericire, nu au fost constatate probleme ori abateri de la legislaţia în vigoare. Am avut şi o echipă de control ce a verificat blocul alimentar de la Mănăstirea Tismana”, a precizat şeful DSVSA Gorj.

Amenzi de 5.600 de lei
Dacă la Tismana nu au fost constatate abateri legislative, inspectorii DSVSA Gorj au găsit nereguli, săptămâna trecută, la diverse unităţi de comercializare de pe raza judeţului.
„În timpul controalelor organizate în această perioadă au fost constatate abateri de la respectarea legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, care au fost sancţionate prin aplicarea a 7 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 5.600 de lei în unităţi de comercializare cu amănuntul din Văgiuleşti (o amendă), Padeş (5 amenzi) pentru neconformităţi de manipulare, depozitare, etichetare a produselor alimentare, respectiv pentru neînregistrarea sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a unităţii conform Ord. ANSVSA nr. 111/2008 şi o amendă de 600 de lei (reclamaţie de la consumator) aplicată într-un punct mobil de vânzare a produselor lactate din zona Rânca-Novaci, provenite dintr-un centru de prelucrare a laptelui din com. Brăduleţ, judeţul Argeş pentru deficienţe de manipulare şi expunere a produselor lactate”, se arată într-o informare transmisă de conducerea DSVSA Gorj.
De asemenea, tot săptămâna anterioară, inspectorii DSVSA Gorj au dat curs unei reclamaţii de la un consumator care a achiziţionat cârnaţi proaspeţi cu gust intens sărat dintr-o carmangerie din Târgu-Jiu.
În urma verificărilor echipelor DSVSA, s-a dispus retragerea de la comercializare şi direcţionarea spre distrugere a cantităţii de 22,6 kilograme de cârnaţi.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here