Incendiu la o biserică din Crasna

651

O biserică a cultului baptist a fost distrusă, miercuri seara, la Crasna de un incendiu care s-a produs, cel mai probabil din cauza unei defecțiuni la centrala termică.
Nimeni nu se afla în clădire în momentul în care a izbucnit focul, preotul Victor Stamatoiu plecând acasă cu câteva ore înainte.
El a menționat că a verificat personal înainte de a pleca dacă focul este stins în centrala termică.
“Nu mai era nici un fel de jar, totul era în regulă. Nu îmi pot explica ce s-a întâmplat, dar nu cred că a fost de la centrală pentru că nu avea ce să ardă acolo. În rest, nu știu vreo altă cauză și nici nu vreau să dau vine pe altcineva sau altceva pentru că nu știu ce s-a întâmplat”, a spus acesta.
Alți localnici au fost convinși însă că incendiul a fost generat de centrala termică, mai ales că focul s-a manifestat în zona acesteia.
“La centrală au fost probleme, că altfel de unde să fi luat foc. O vecină a observat flăcările, pentru că nu era nimeni aici când a izbucnit incendiul, și ea a sunat la pompieri. S-a dus focul și la o clădire de lângă și acolo a ars mai rău. La biserică bine că a scăpat sala de rugăciuni, că restul o să refacem”, a spus un localnic. Trei echipaje de pompieri militari s-au deplasat la locul solicitării, două venind de la Novaci și unul de la Târgu-Jiu.
Focul a fost stins înainte să se extindă mai mult, dar circa 100 de metri pătrați de acoperiș de la biserică și anexa de lângă ea tot au fost distruși.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here