Încă zece studenţi beneficiază de programul Erasmus

395

studenti erasmusToţi cei zece studenţi înscrişi la cea mai recentă sesiune de selecţie Erasmus, organizată la nivelul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu au trecut de proba interviului. Astfel, ei vor studia primul semestru din anul universitar 2012-2013 la o universitate din străinătate.

În această lună, Universitatea „Constantin Brâncuşi” a organizat o nouă selecţie pentru programul Erasmus. Înscrierile pentru toate categoriile de mobilităţi Erasmus (de studiu, de predare, de formare) au avut loc în perioada 04 – 11 mai 2012, iar interviul de selecţie se va desfăşura în perioada 14-17 mai 2012, ora 14:30. Potrivit reprezentanţilor Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) Târgu-Jiu, zece studenţi s-au înscris la această nouă sesiune Erasmus. Ei au trecut şi de proba interviului. „S-au înscris zece studenţi, toţi fiind de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor. Toţi cei zece au trecut proba interviului”, a menţionat Mirabela Tufan, purtător de cuvânt al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

De beneficiile mobilităţilor Erasmus se pot bucura toţi studenţii din Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, cetăţeni români sau ai ţărilor participante la program sau rezidenţi ai acestor state, având statut de apatrizi sau refugiaţi, cu condiţia îndeplinirii anumitor criterii de eligibilitate. „Criteriile de eligibilitate sunt: candidatul nu a mai beneficiat anterior de calitatea de student Erasmus (cu sau fără suport financiar); să fie student(ă) al/a Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu la forma de învăţământ cu prezenţă în campus (indiferent de statut—loc bugetat sau cu taxă, licenţă sau masterat); să fie absolvent al unui an de studii (minim) în momentul începerii mobilităţii; în anul de mobilitate, să fie înmatriculat/ă în anul de studii II sau III; Rezultate academice bune (să fie integralist, minim media generală 7,00)”, a declarat Mirabela Tufan, purtător de cuvânt al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

Zece ţări la dispoziţia studenţilor UCB

Studenţii Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu pot aplica pentru a desfăşura mobilităţi Erasmus de studii la una dintre universităţile europene cu care UCB a încheiat acorduri bilaterale Erasmus. „Pentru semestrul I al anului universitar 2012-2013, se pot desfăşura mobilităţi Erasmus în universităţi din Germania, Franţa, Italia, Grecia, Portugalia, Spania, Cehia, Polonia, Turcia, Slovenia, Bulgaria”, susţine Mirabela Tufan, purtător de cuvânt al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. Domeniile de studiu pentru care se poate opta sunt: economie, administrarea afacerilor, management, inginerie mecanică, inginerie electrică, construcţii şi inginerie civilă, automatică, relaţii internaţionale, administraţie publică, filologie engleză, educaţie fizică, istorie, asistenţă medicală.

Trebuie precizat că grantul lunar pentru mobilităţile Erasmus studenţeşti se determină în funcţie de fondurile disponibile, de ţara de destinaţie şi perioada de mobilitate, respectându-se recomandările ANPCDEFP privind cuantumul grantului minim (275 euro/lună) şi maxim la nivel naţional. Semestrul trecut, grantul a fost cuprins între 350 şi 550 euro pe lună.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here