Încă un premiant al Şcolii Populare de Artă – Diana Istudor – premiul II la Festivalul Naţional „Vară, vară, primăvară”

411

diana istudorŞcoala Populară de Artă (SPA) Târgu-Jiu este o adevărată pepinieră de artişti. Diana Istudor, elevă a câştigat premiul II al Festivalului Naţional al Tinerilor Interpreţi de Muzică Populară „Vară, vară, primăvară”. Tânăra a revenit la Gorj cu premiul şi cu bucuria de a fi marcat un important pas în evoluţia sa artistică.

Bucurie mare în sânul conducerii Şcolii Populare de Artă (SPA) din Târgu-Jiu, dar şi a profesorilor de aici, cu toţii mândrindu-se cu eleva Diana Istudor, recent întoarsă de la Festivalul – Concurs Naţional al Tinerilor Interpreţi de Muzică Populară „Vară, vară, primăvară”. În vârstă de 18 ani, Diana a obţinut locul II şi astfel a marcat acolo, la Sibiu, locul unde s-a desfăşurat Festivalul, un pas extrem de important în cariera sa artistică. „Diana Istudor este un nume deja cunoscut. Ea a câştigat la ediţia trecută a Festivalului Naţional al Cântecului Popular Românesc „Maria Lătăreţu” premiul I. Acum, Diana a reprezentat Gorjul la Festivalul Naţional „Vară, vară, primăvară” de la Sibiu şi a reprezentat cu cinste judeţul nostru, atât timp cât juriul, unul extrem de serios, i-a acordat premiul al doilea. Ba mai mult decât atât, dincolo de acest premiu naţional, realizatoarea de radio şi de televiziune, Eugenia Florea, un nume cunoscut în toate juriile festivalurilor naţionale a fost, a selectat-o pe Diana şi nu pe câştigătorul premiului I, pentru un mare concert-spectacol care s-a desfăşurat sâmbătă, la Bucureşti, la Sala Radio. Numele său a apărut pe afiş, într-o companie absolut extraordinară şi impresionantă”, a explicat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu.

Emoţii mari, dar totul a meritat!

Paşii Dianei Istudor au fost îndrumaţi de profesoara de canto Camelia Argint, cea care i-a şi fost alături la concurs. „Norocul meu că am avut-o pe doamna profesoară cu mine şi m-a susţinut cu sfaturi până la intrarea pe scenă. Emoţiile au fost foarte mari, iar spectacolul de sâmbătă de la Sala Radio a fost ceva „imens”, impresionant pentru mine, iar faptul că voi face înregistrări cu Orchestra Radiodifuziunii Române, pentru mine este o mare realizare”, a mărturisit Diana Istudor.

Camelia Argint, profesoara Dianei susţine că „a fost un concurs foarte, foarte greu; iniţial au fost în jur de 50 de concurenţi, 22 au rămas după prima seară de selecţie şi în finală au intrat 17. Am avut emoţii foarte mari şi sunt foarte mulţumită că Diana a obţinut locul II”.

Reprezentanţii Şcolii Populare de Artă se mândresc cu Diana şi cu rezultatele sale. Mai mult decât atât, la „pepiniera de artişti”, aşa cum se poate numi Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu, sunt mulţi elevi extrem de talentaţi, dar, deocamdată aceştia nu au vârsta necesară (16 ani) participării la asemenea festivaluri.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here