Încă trei hoţi prinşi în cazul furtului din locuinţe

403

IMG_0218Poliţiştii din Rovinari şi Fărcăşeşti au extins cercetările în cazul celor trei tineri suspectaţi de comiterea mai multor furturi din locuinţe în comuna Fărcăşeşti. Astfel, poliţiştii au aflat că grupul infracţional din care fac parte cei trei este format de fapt din şase persoane. Timp de o lună aceştia au furat din opt locuinţe.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari şi Postului de Poliţie Fărcăşeşti au extins cercetările în cazul celor trei tineri suspectaţi de comiterea mai multor furturi din locuinţe amplasate în mediul rural. Pe parcursul cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că aceştia fac parte dintr-un grup infracţional format din 6 persoane, care, în perioada 12 ianuarie – 8 martie 2011, au comis IMG_02308 furturi din locuinţe amplasate pe raza comunei Fărcăşeşti. Reamintim că trei dintre suspecţi, N.F.C., de 22 ani, A.R., de 20 ani, ambii din oraşul Rovinari şi P.N., de 35 ani, din comuna Turcoaia, judeţul Tulcea au fost depistaţi pe raza satului Roşia Jiu de către poliţiştii din localitate. Pentru că cei trei nu îşi puteau justifica prezenţa în zona respectivă la acea oră, că aceştia au devenit neliniştiţi în timp ce erau verificaţi de oamenii legii, precum şi sesizările cetăţenilor care, anterior, au reclamat sustragerea unor bunuri diverse din anexele locuinţelor, i-a determinat pe poliţişti să verifice zona. La câteva zeci de metri, într-un şanţ, poliţiştii au găsit un cazan din cupru cu o capacitate de 60 litri, un conductor electric cu lungimea de 30 metri şi 8 litri de vin.

IMG_0238Din investigaţiile efectuate, poliţiştii au stabilit că bunurile au fost sustrase de către suspecţi, din anexa locuinţei lui S.D., de 57 ani, din comuna Fărcăşeşti, în care au pătruns prin spargerea lacătelor care asigurau uşa de acces. Suspecţii au fost conduşi la sediul poliţiei. Continuând investigaţiile, poliţiştii au mai stabilit că cei trei, împreună cu B.F.Ş., de 23 ani, din comuna Fărcăşeşti, C.A., de 20 ani şi un minor de 17 ani, ambii din oraşul Rovinari, în perioada 12 ianuarie-8 martie 2011, pe timpul nopţii, au mai comis alte 7 furturi din locuinţe amplasate pe raza comunei Fărcăşeşti, constând în aceea că au sustras 7 cazane din cupru şi alte bunuri, valoarea prejudiciului cauzat depăşind suma de 18.000 lei. Suspecţii „operau”, după ce, în prealabil, unul din membrii grupului infracţional stabilea „locaţia”, având în vedere informaţiile obţinute pe parcursul prestării unor diverse munci ca zilier în gospodăriile părţilor vătămate sau îşi alegeau imobile nelocuite.Cei 6 făptuitori au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pe timp de 24 de ore şi au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj. “Cei şase tineri au fost reţinuţi pe timp de 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Sunt suspecţati că în perioada ianuarie – martie au pătruns în opt locuinţe din mediul rural, iar de aici au sustras cazane din cupru şi alte bunuri, valoarea prejudiciului cauzat fiind estimat la suma de aproximativ 18 000 lei,” a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, inspector principal Daniel Tică.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului cauzat.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here