Încă opt demisii din PMP Gorj

713

Liderii Organizației de Tineret a Partidului Mișcării Populare Gorj și-au dat demisia, ieri, în bloc, din cadrul formațiunii politice, nemulțumiți, printre altele, și că PMP a fuzionat cu UNPR, organizația neîntrebând și teritoriul înainte de ultima decizie luată la nivel central. Nicolae Davițoiu, președintele PMP Gorj, nu se arată îngrijorat de plecarea celor opt lideri, și menționează că postul de președinte al OTPMP Gorj, deținut până ieri de Cătălin Brăilă, va fi ocupat de un alt membru de partid.

Nemulțumirea vizavi de PMP este exprimată de respectivii printr-un comunicat de presă astfel: “Începând cu data de astăzi, subsemnaţii, membri ai OTPMP Gorj – Cătălin Brăilă – preşedinte, Constantin Pătroi – secretar general (preşedinte OTPMP Tg-Jiu), Mihai Vîlceanu – secretar general adjunct (preşedinte OTPMP Cărbuneşti), Robert Turbatu – vicepreşedinte (preşedinte OTPMP Rovinari), Daniel Popescu – vicepreşedinte (preşedinte OTPMP Băleşti), Ciprian Stanciu – vicepreşedinte (preşedinte OTPMP Bumbeşti-Jiu), Georgiana Godescu – secretar executiv (preşedinte OTPMP Ciuperceni) şi Eduard Arambasa – secretar executiv (preşedinte OTPMP Plopşoru), am demisionat din partid, motivul demisiei noastre fiind faptul că Partidul Mişcarea Populară, în ultima perioadă, a luat decizii ale căror urmări nu pot să reprezinte idealul nostru, al tinerilor din politică”.
Fostul lider de tineret al PMP Gorj, Cătălin Brăilă, a menționat în plus că noua formațiune politică nu mai este aceeași la care el a aderat, anul trecut, dar și că va vedea la ce partid se va înscrie. De altfel, deja mai multe organizații politice din Gorj, gen PNL, PSD i-au invitat, astăzi, pe foștii PMP-iști să adere la partidele lor, acestea având ușile deschise pentru cei opt lideri de tineret.

Cei plecați, înlocuiți
Președintele PMP Gorj, Nicolae Davițoiu, recunoaște, de asemenea, că liderii de tineret au avut mai multe nemulțumiri în ultimele două luni, totul culminând însă fuziunea partidului cu UNPR, care nu este aceeași cu idealurile lor în politică. “Cei șapte și-au exprimat de mai mult timp intenția de a pleca, totul începând după alegerile locale, și culminând cu aderarea PMP la UNPR. PMP Gorj își va reface organizațiile”, a declarat președintele PMP Gorj, Nicolae Davițoiu.

Din PMP Gorj a plecat, luni, și deputatul Scarlat Iriza, care a exprimat, public, supărări similare. PMP Gorj a obținut cel mai mare scor pe Oltenia la alegerile locale de 6,75%. La nivel județean, PMP Gorj are un singur primar, 3 consilieri județeni, 2 municipali și 47 consilieri locali.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here