Înarmaţi cu bâte şi topoare / Huliganii de la Dănciuleşti au rememorat la Stejari “Răscoala de la 1907”

1411

Cinci persoane din comuna Stejari au căzut, duminică dimineaţa, pradă unui grup de huligani din Dănciuleşti, supăraţi că respectivii le călcaseră, fără aprobarea lor, teritoriul, venind să se distreze la una dintre discotecile de pe raza localităţii. Altercaţiile izbucnesc după ce grupul din Stejari a părăsit discoteca, fiind urmăriţi de şapte maşini până la domiciliu, loc în care bătăuşii au intrat, fără drept, pe proprietatea unuia dintre tinerii luaţi la bătaie din senin. Motoscuterul respectivului, aflat în curtea acestuia, cade şi el victima scandalagiilor care îşi umflaseră deja muşchii, prima dată în Dănciuleşti, tăbărând cu picioarele pe maşina cu care venise grupul de la Stejari. Răfuiala nu se termină cu una cu două, bătăuşii reuşind să rupă bucăţi din gardul proprietarului, dar şi a unuia dintre vecinii acestuia, pentru a folosi bucăţile de lemn drept arme împotriva celor din Stejari. Poliţiştii au venit însă la faţa locului, la câteva ore după ce scandalul a fost anunţat la 112, şi au preluat doar o plângere de lovire şi distrugere, pentru doi dintre bătăuşi întocmindu-se astfel dosar penal.

danciulesti (1)Membrii unei familii din Stejari, însoţiţi de câţiva prieteni ai fiului lor, au ales să se distreze, sâmbătă noaptea, la Discoteca “Mădă şi Vio” din Dănciuleşti. Ceea ce părea o noapte de vis s-a transformat, câteva ore mai târziu, în una de coşmar, la plecarea respectivilor din discotecă, doar partea feminină a grupului scăpând de înjurăturile şi îmbrâncelile unora dintre petrecăreţii, puşi pe răfuială, din Dănciuleşti. Respectivii şi-ar fi manifestat astfel supărarea că cei de la Stejari le călcaseră teritoriul, asta după ce mai avuseseră şi alte altercaţii cu alţi tineri din comuna vecină.

danciulesti (2)Urmărire ca-n filme
Îmbrâncelile şi înjurăturile nu ar fi fost însă suficiente pentru grupul de huligani porniţi pe “fapte mari”, că respectivii au tăbărât cu picioarele pe maşina cu care venise la discotecă grupul de la Stejari. “Totul a pornit duminică dimineaţa la ora 02.30 când respectivii ne-au aşteptat afară, ştiind că plecăm. Nu numai că ne-au înjurat şi agresat, dar au preferat să se răzbune pe maşina noastră pe care au lovit-o cu picioarele, îndoind caroseria. Nu s-au mulţumit că am plecat, ci ne-au urmărit până acasă, la Stejari, cu maşinile lor. Am avut şapte maşini pe urme, bătăuşii oprindu-se la mine în curte”, a spus cel care a făcut o plângere penală pe numele a doi dintre agresori.
danciulesti (3)“La ora 03.20, respectivii, înarmaţi cu bâte şi topoare, au intrat la mine în curte. Nu înainte de a-mi distruge părţi din gard, şi tăbărând şi pe cel al vecinului care s-a refugiat speriat în locuinţă. Au aruncat cu pietre spre mine şi spre geamurile casei, deranjând vecinii, făcând un zgomot infernal. Mi-au lovit şi motoscuterul, aflat în curtea locuinţei. Evident că am solicitat ajutorul poliţiei, apelând la 112. Poliţiştii au venit însă la ora 6 dimineaţa când huliganii plecaseră de mult din Stejari”, a mai declarat respectivul. Acesta susţine că le-a făcut, la doi dintre cei care l-au agresat, plângere penală pentru lovire şi alte violenţe, dar şi pentru distrugere, aşteptând acum ca vinovaţii să fie traşi la răspundere pentru faptele lor.

danciulesti (4)Localnicii din Stejari, şocaţi
“Asfel de fapte nu trebuie tolerate, dar în zona asta, datorită traficului cu produse petroliere, poliţiştii sunt corupţi şi îi lasă pe toţi să-şi facă de cap. Nu am mai văzut aşa ceva de când sunt. Parcă făceau răscoală”, a declarat unul dintre martorii evenimentului de duminică dimineaţa. “Ne e frică să mai stăm în locuinţă că ne putem trezi cu astfel de specimene oricând peste noi în locuinţă. Cum este posibil aşa ceva să fi urmărit până acasă, iar agresorii să-ţi intre fără drept pe proprietate şi să te bată la tine acasă”, a mai spus o vecină.
danciulesti (5)De fapt, mai mulţi localnici s-au declarat terorizaţi de ce au văzut şi auzit în dimineaţa cu pricina, simţindu-se fără protecţie din partea poliţiei, agenţii venind abia din altă comună pentru astfel de intervenţii.
Anamaria Stoica

danciulesti (6)

1 COMENTARIU

  1. Si politistii din comuna dormeau linistiti ? Si inca nu au fost mutati de seful politiei in celalalt capat al judetului ?Asta iseamna ,, siguranta si ordine ,, slogan electoral inscris pe masinile de politie ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here