În zeghe, pentru infracţiuni minore

368
PenitenciarAproape 20 de persoane încarcerate în Penitenciarul Târgu – Jiu execută pedepse pentru fapte care nu credeau că le vor băga după gratii. Aceste persoane nu au violat, nu au ucis, nu au furat ci au condus fără permis sau nu au respectat o hotărâre judecătorească.

Dintr-un total de 447 de persoane private de libertate, încarcerate în sistemul deschis şi semideschis, care îşi ispăşesc pedeapsa în Penitenciarul Târgu – Jiu, 18 deţinuţi stau câteva luni după gratii pentru că au avut proasta inspiraţie de a se urca la volan fără a avea permis de conducere. De asemenea, tot în penitenciarul târgujian execută o pedeapsă şi un cetăţean care nu a respectat o hotărâre judecătorească. În această situaţie a mai fost şi un bătrân de 81 de ani care, anul trecut, a fost graţiat prin decret prezidenţial. Bărbatul mai avea de executat un an şi patru luni din pedeapsa cu închisoarea pe care o primise tot pentru nerespectarea unor hotărâri judecătoreşti.
La 83 de ani, după gratii
Deţinuţii au vârste cuprinse între 22 şi 83 de ani, dintre aceştia nu mai puţin de 11 având vârsta de peste 60 de ani. Cel mai în vârstă deţinut, cel de 83 de ani, păstrează o legătură permanentă cu familia, care îl caută lunar. Bărbatul a ajuns după gratii în anul 2001 şi ar putea ieşi din închisoare anul viitor, fiind propozabil pentru acest lucru. La extrema cealaltă se află nu mai puţin de 18 tineri în vârstă de 22 de ani care ispăşesc diferite pedepse în Penitenciarul Târgu – Jiu.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here