În week-end, la Preajba! 30 de sportivi se întrec la Cupa Gorjului la Rallycross

469

În acest week-end, mai precis în zilele de 5 şi 6 septembrie, la Baza Sportivă de Autocross din municipiul Târgu-Jiu, cartierul Preajba, se va desfăşura competiţia sportivă “Cupa Gorjului la Rallycross”, ce punctează pentru etapa IV-a din Campionatul Naţional de Rallycross, desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Competiţia este organizată de clubul sportiv C.S. Auto-Moto ISECO Târgu-Mureş în colaborare cu Asociaţia “Raideri” Târgu-Jiu şi cu sprijinul Primăriei municipiului Târgu-Jiu. La acest eveniment sunt aşteptaţi peste 30 sportivi licenţiaţi (juniori şi seniori), care vor participa la nouă clase de specialitate rallycross şi autocross buggy.

AFIS CUPA GORJULUI LA RALLYCROSSÎn cursul zilei de sâmbătă, între orele 11.00 şi 14.00 vor avea loc antrenamente cronometrate, desfăşurarea manşei I de calificări. Ulterior, vor fi efectuate verificări tehnice şi afişarea rezultatelor parţiale. De asemenea, între orele 14.30 şi 17.30 se va derula manşa a doua de calificări. Ziua a doua a competiţiei “Cupa Gorjului la Rallycross” va debuta cu desfăşurarea celei de-a treia manşe de calificări. Până la orele 12.30 organizatorii vor afişa rezultatele parţiale pentru finale, mai apoi fiind susţinute finalele pe fiecare clasă în parte. Afişarea rezultatelor finale se va face în jurul orei 15.00 şi se va încheia cu festivitatea de premiere.
“Autocross-ul cu maşini buggy are o tradiţie de peste 13 ani şi este considerat un «brand local» al oraşului, deoarece primele maşini şi competiţii specifice au luat naştere la Târgu-Jiu. Din anul 2015, buggy autocross-ul a fost recunoscut de Federaţia Română de Automobilism Sportiv, devenind o subramură a rallycross-ului românesc. Campionatul Naţional de Rallycross este deja la a doua etapă organizată pe pista de la Târgu-Jiu în anul 2015, prima fiind desfăşurată la începutul lunii mai, etapă ce a fost considerată o noutate pentru motorsportul românesc”, a declarat Vasile-Florin Şerban, preşedintele Asociaţiei “Raideri” Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here