În urma unui proiect realizat de o voluntară din Germania – Cadouri pentru nevoiaşii din Rovinari

444

cadouri rovinari (1)Peste 50 de familii nevoiaşe din Rovinari şi localităţile componente au primit cadouri de Crăciun din partea unor voluntari străini. Haine, jucării, obiecte de uz casnic, biciclete, paturi rabatabile şi

multe alte lucruri au fost donate de către cetăţenii unui oraş german, prin intermediul unei tinere voluntare.

Charlotte Bolle, originară din Gotha, Germania, a venit drept voluntară în România prin intermediul Asociaţiei Regională pentru Dezvoltare Rurală (ARDR) şi şi-a desfăşurat activitatea în judeţul nostru timp de mai multe luni, împreună cu o altă voluntară, Tsia Tskhovreba. Acestea, din partea ARDR şi încă două voluntare, Alesia Bolot şi Noemie Noir, de la Asociaţia „Tineri fără Frontiere” au desfăşurat acest proiect împreună cu trei profesoare, în frunte cu directoarea Şcolii nr. 3 din Rovinari. Cea care l-a conceput şi a fost factor decisiv în obţinerea obiectelor a fost Charlotte, care a mobilizat cetăţenii oraşului său natal şi a reuşit să strângă toate aceste lucruri.
Pachete sortate după nevoi
Sacii încărcaţi au ajuns la Rovinari la sfârşitul săptămânii trecute, fiind descărcaţi la şcoala cadouri rovinari (4)implicată. Cele care au aranjat pachetele şi au realizat o adevărată anchetă socială sunt cele trei voluntare care au rămas, pentru că Charlotte s-a întors în Germania între timp, împreună cu directoarea unităţii şcolare, Paraschiva Pop şi profesoarele Roxana Olaru şi Delia Adam. „A fost foarte multă muncă pentru că am luat lista cu persoanele care urmau să beneficieze şi am sortat în aşa fel încât fiecăruia să îi dăm ce are nevoie”, a declarat Delia Adam, unul din cadrele didactice implicate.
Beneficiari de toate vârstele
Nu mai puţin de 53 de familii sărace s-au bucurat de aceste nesperate cadouri. Vârsta celor care au primit pachete este cuprinsă între 3 şi 80 de ani. Oamenii proveniţi din familii despărţite sau în care nu lucrează nimeni, familiile cu foarte mulţi copii şi alte persoane asistate social şi cu grave probleme financiare au fost trecute pe lista realizată împreună cu un reprezentant al Primăriei Rovinari şi cu cei de la Serviciul Public de Asistenţă Socială.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here