În urma taifunului Morakot Ministrul taiwanez al Apărării a demisionat

397
Ministrul taiwanez al Apărării şi-a prezentat demisia miercuri, recunoscând slaba gestionare a operaţiunilor de salvare după trecerea taifunului Morakot, a declarat un oficial, sub protecţia anonimatului. Ministrul Chen Chao-min a citat ritmul lent al operaţiunilor de salvare în scrisoarea sa de demisie, a explicat oficialul.

Un alt oficial de rang înalt al Guvernului, Hsueh Hsiang-chuan, şi-a prezentat demisia, a mai spus el, adăugând că aceste scrisori de demisie sunt pe biroul premierului Liu Chao-shiuan.
Bilanţul taifunului care a afectat Taiwanul în urmă cu o săptămână a atins 136 de morţi miercuri, dar ar putea depăşi 500, în condiţiile în care numeroşi locuitori ai unui sat din sudul ţării au fost acoperiţi de torente de noroi, potrivit echipelor de intervenţie.
Preşedintele taiwanez, Ma Ying-jeou, a anunţat marţi anularea festivităţilor prevăzute cu ocazia Zilei Naţionale de la 10 octombrie, din cauza bilanţului grav al taifunului. În faţa criticilor, Ma prezentase deja scuze pentru ritmul lent al operaţiunilor de salvare.
Sorin MILCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here