În spitalele din Gorj, Locuri amenajate pentru eventualii purtători ai virusului AH1N1

318

gripaFiecare spital din judeţul Gorj are pregătite, la ora actuală, câte 10 paturi pentru eventualele cazuri de îmbolnăvire cu gripă de tip nou.

De asemenea, şi la nivelul Spitalului Judeţean Gorj există 55 de paturi amenajate, în secţia de boli infecţioase şi, în cazul în care bolnavii sunt mai mulţi, numărul acestora se poate mări, existând saloane disponibile şi în secţiile de boli dermato-venerice şi, eventual, în secţia de oncologie. Aceşti bolnavi vor fi izolaţi.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au declarat că nu vor exista probleme în cazul în care gripa de tip nou va fi confirmată şi în judeţul nostru. Astfel, Elena Piţian, purtătoarea de cuvânt a instituţiei, a declarat că există suficiente paturi şi încăperi pregătite deja să primească şi să izoleze persoanele bolnave şi, de asemenea, în caz de nevoie, numărul paturilor se poate suplimenta. „Fiecare spital din judeţ are câte zece paturi puse la dispoziţie. La nivelul Spitalului Judeţean sunt 55 de paturi asigurate, în secţia de boli infecţioase. În cazul în care va fi nevoie, în secţia de dermato-venerice sunt încă 50 de paturi şi jumătate din secţia de oncologie”, a declarat Piţian.
Măşti de protecţie pentru funcţionarii publici
Conducerile unora dintre instituţii deja s-au interesat despre măsurile pe care le pot lua pentru evitarea împrăştierii virusului, în cazul apariţiei acestuia şi la noi. „De la Tribunal deja au sunat la noi şi s-au interesat ce substanţe trebuie să folosească pentru dezinfectare, au fost precauţi”, a completat purtătoarea de cuvânt a DSP Gorj. De asemenea, unele dintre cele mai predispuse persoane sunt cele care lucrează cu publicul, la ghişee şi la instituţii publice, acest personal trebuind să poarte măşti de protecţie care protejează nu numai de virusul nou ci şi de gripa de sezon. „S-a luat măsura aprovizionării cu materiale dezinfectante, măşti şi mânuşi pentru personalul medical care intră în contact cu persoanele bolnave. În această perioadă s-a luat şi măsura de a informa populaţia mult mai mult de a şti să prevină şi să se ferească de această boală. Populaţia este necesar să cunoască, în primul rând, simptomele acestei gripe”, a declarat Elena Piţian.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here