În sfârșit, victorie!

501

Abia după cinci runde și patru meciuri disputate în actuala stagiune, Energia a reușit să-și treacă în cont prima victorie. Victimă la Târgu-Jiu a fost Steaua, o echipă arțăgoasă doar pe jumătate și departe de ceea ce reprezenta odată pentru handbalul românesc.

Forma slabă a echipei în primele etape de campionat au determinat conducerea clubului gorjean să ia decizia de a tăia din salarii și de a-i amenința pe jucători chiar cu blocarea drepturilor salariale în cazul unui nou eșec. Cu acest spectru negru în față, handbaliștii lui Liviu Andrieș au arătat o altă determinare la intrarea pe parchetul Sălii Sporturilor din Târgu-Jiu și astfel drumul spre victorie a fost mai neted. “Nu știu dacă e nevoie ca această presiune să fie permanentă, dar văd că la noi funcționează. Că am jucat cu sabia deasupra cardului nu convine nimănui, nici jucătorilor, dar noi am adus situația în așa fel, iar acum trebuie să ieșim din acea zonă, din acea perioadă neagră și sper că odată cu această victorie să ne revenim”, a declarat Liviu Andrieș, după prima victorie din campionat, despre situația în care echipa se află, cu salariile înjumătățite de conducere. Antrenorul gorjenilor știe că încă nu se poate spune că echipa a trecut peste perioada neagră din debutul sezonului și că echipa are încă nevoie mare de puncte: “E doar o linişte temporară, după această gură de oxigen. Sper să nu fie doar acea gură de oxigen care să ne resusciteze doar o etapă sau două. Sper să fie o gură mare de oxigen care să ne trezească, deşi va fi foarte greu pentru că avem două deplasări foarte grele, la Constanţa şi apoi la Bacău. Noi ne ducem să jucăm, sper cu aceaşi atitudine şi atunci în mod sigur vor apărea şi rezultatele. Au fost atâtea surprize în acest campionat”, a mai spus Andrieș.

Au avut și zece goluri avans
Meciul cu Steaua a avut clipele sale de echilibru, însă ele au fost înregistrate în prima parte a sa. Gorjenii au forțat pe finalul primei reprize și gazdele au intrat la cabine cu un avantaj de 5 goluri, scor 20-15. Cu un Antonaru excelent în poartă și cu Acatrinei și Halasz mai eficienți ca până acum, Energia a pus gol după gol pe tabelă și a ajuns ușor la un avantaj de opt, nouă sau chiar zece goluri, scor 26-16 în minutul 41. Totuși, Energia nu și-a păstrat avantajul, spre nemulțumirea antrenorului: “Am reuşit să spargem gheața, dar din păcate nu ne convine să învingem şi noi la zece goluri.
Principalul scop, acela de a câştiga cele trei puncte, pentru a ne îndepărta de pluton, a fost atins. Au jucat altceva, dar se putea şi mai bine, mai ales când am avut zece goluri. Atunci trebuia să gestionăm mai bine jocul, dar au încercat finalizări individuale. Când am jucat cu răbdare şi am construit, am găsit soluţiile”, a declarat Liviu Andrieș.

Și Steaua a resimțit presiunea
Partida dintre Energia și Steaua a fost una în care gorjenii nu aveau decât varianta victoriei, iar presiunea a fost resimțită de ambele formații după cum recunoaște portarul oaspeților, Ștefan Laufceag: “A fost un meci cu presiune destul de mare, nu neaparat reală, mai mult virtuală și mai mult pe echipa gazdă decât pe noi, dar și pe noi era o presiune. Probabil ei au intrat mai determinați decât noi. Deși meciul a fost de la egal la egal, la 15-15 s-a rupt. Când s-a făcut diferența de 8-9 goluri a fost mai greu.
Am încercat să revenim, dar s-a dovedit că era prea târziu. Din păcate, noi ne bazăm pe 2-3-4 jucători. Restul încearcă să-și aducă aportul, dar nu prea reușesc. Banca noastră fiind foarte scurtă, deși ca număr nu e scurtă, ei au avut mai multe schimbări și noi nu am putut face față”, a explicat Laufceag înfrângerea echipei sale la Târgu-Jiu. Fostul internațional român a apreciat evoluția portarului Energiei, Antonaru având peste 20 de intervenții în partida cu Steaua, însă s-a ferit să numească un lider al echipei gorjene, menționând în schimb că simte că aceasta are un plus față de sezonul trecut: “Evoluția lui Antonaru a fost foarte bună. Au fost mai mulți jucători buni la Energia.
Dacă e un singur jucător bun, nu va câștiga echipa. Mie mi s-a mai întâmplat în carieră și știu că nu ajunge un jucător foarte bun. Dacă sunt 5-6 sau 10 jucători la aceeași valoare bună, atunci rezultatele sunt bune.
Energia nu e foarte diferită de anul trecut. S-au mai adus câțiva jucători, au plecat Păiuș, care mai juca, Mazilu, care nu prea juca și Asoltanei, dar eu cred că pe extremă aveți unul mai bun ca Asoltanei.
E o echipă bună și depinde fiecare echipă cum se prezintă la momentul jocului. Acum s-au prezentat bine, noi nu prea ne-am prezentat bine”, a mai declarat Laufceag.

Energia Târgu Jiu – Steaua București 35-31 (20-15)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 600.
Energia: Antonaru (20 intervenții), Șelaru (2 intervenții) – Acatrinei (8), Halasz (7), Kekezovic (6), Dragnea (4), Giotoiu (4), Apolzan (3), Enache (1), Stankevicius (1), B. Mănescu (1), Dinescu, Ilieş, V. Popescu, Rodrigues, Al. Mănescu. Antrenor: Liviu Andrieş.
Steaua: Laufceac, Ţenghea – Salinas (11), Georgescu (6), Pîrăianu (5), Juverdianu (3), Corzo (3), Vancea (2), Stanciu (1), Hrimiuc, Nistor, Arsene, Szoke, Macovei, Ştefan, Vlăduţ. Antrenor: Viorel Mazilu.
Arbitrii: Claudiu Belean / Valentin Călina.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here