În sezonul estival, Adresabilitate mare la Spitalul Novaci

550

Pe final de vară, Spitalul Orăşenesc Novaci are destul de mulţi pacienţi. O adresabilitate destul de mare s-a înregistrat după ce turiştii au început să tranziteze Transalpina. Majoritatea urgenţelor cu care s-au confruntat medicii novăceni au fost rezolvate la acest spital, însă au fost şi multe situaţii când pacienţii au fost trimişi la alte unităţi.

La Spitalul Orăşenesc Novaci numărul pacienţilor se menţine ridicat, indiferent de anotimp. Pe parcursul sezonului estival adresabilitatea a fost mare, una dintre cauze fiind şi numărul crescut al turiştilor care au tranzitat Transalpina; cele mai multe urgenţe medicale provin din respectiva zonă; majoritatea sunt tratate la spitalul din Novaci, însă au fost şi situaţii când pacienţii au fost transferaţi la alte unităţi spitaliceşti. „La ora actuală, adresabilitatea este mare şi cam aşa a fost în ultimele luni. De când se circulă intens pe Transalpina am avut tot mai mulţi pacienţi. Vin oameni din toată ţara pentru a vizita această zonă şi se mai întâmplă şi accidente. Am avut şi urgenţe destul de multe, majoritatea au fost rezolvate la noi, dar am avut şi cazuri când pacienţii au fost trimişi la alte unităţi, fie la solicitarea lor, fie la recomandarea medicilor – acolo unde situaţiile erau foarte grave”, a explicat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Stoc de medicamente asigurat
Conducerea Spitalului Orăşenesc Novaci se preocupă intens de asigurarea stocului de medicamente şi materiale sanitare, dar şi de oferirea unor condiţii hoteliere mai mult decât bune pentru pacienţi. Atragerea de cadre medicale bine pregătite este, de asemenea, un obiectiv al echipei manageriale. Tocmai de aceea, din ce în ce mai multe persoane aleg să se trateze la această unitate sanitară. Spitalul Novaci dispune de medicamente şi tot ce este necesar pentru a face faţă solicitărilor actuale şi viitoare. „Avem medicamente şi tot ceea ce ne trebuie pentru tratarea pacienţilor. Avem asigurate stocurile şi ne aprovizionăm periodic, ritmic”, menţionează managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.
La acest spital ajung bolnavi din oraş, din staţiunea montană Rânca şi din şapte comune, care sunt arondate la această unitate: Alimpeşti, Baia de Fier, Polovragi, Crasna, Bengeşti-Ciocadia, Bumbeşti-Piţic, Roşia de Amaradia. Astfel, Spitalul asigură asistenţă medicală completă pentru aproximativ 61.000 de locuitori.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here