În prezența unui minor – Executorul Dăianu a pus sechestru abuziv pe un bou și pe o vacă gestantă!

668

La o lună de când i-a intrat abuziv în gospodărie, Elvira Mogoi a primit procesul verbal al executării făcute, după ureche, de către executorul din Novaci, Gheorghe Dăianu. Documentul conține lucruri ireale, cum ar fi faptul că executorul, amenințând copilul cu executarea celor două bovine, ar fi fost informat de minor că părinții săi nu ar avea bani să-și plătească debitul de 1800 de lei pe care îl avea mama, prin hotărâre judecătorească. Minorul susține că cele trecute în proces nu sunt adevărate, deoarece copilul speriat doar i-a arătat animalele lui Dăianu, neschimbând cu acesta niciun cuvânt. Astăzi, se judecă la Judecătoria Târgu-Cărbunești contestația la executarea cerută de Dăianu, executorul neașteptând și ignorând decizia definitivă a instanței.

Pe data de 12 ianuarie, executorul Dăianu, însoțit de polițiști din Berlești, și de o persoană încă necunoscută, a intrat în gospodăria familiei Mogoi, pentru a pune sechestru asigurator pe două animale deținute de familie, asta în contul unui debit de 1800 de lei, care între timp s-a diminuat la 1400 de lei. Dăianu, deși capii familiei nu erau acasă, în locuință fiind doar un minor, a amenințat copilul și a luat crotaliile celor două animale, spunându-i minorului că va scoate la vânzare atât boul, care costă cel puțin 2500 de lei, și vaca gestantă care ar valora alți 2000 de lei, pentru o datorie de 1800 de lei. Abia la o lună după acest demers, familia Mogoi a primit procesul verbal al executării, cu mențiunea că acesta nu poate fi contestat. Asta, deși astăzi la instanță se judecă contestația la executarea decisă de Dăianu, contestație făcută de Elvira Mogoi, încă din august. Primul termen de judecată a avut loc în noiembrie, al doilea pe 10 ianuarie și următorul astăzi.

Vrea să-l oprească pe Dăianu!
“O să cer IPJ Gorj să ia măsuri cu cei vinovați, deoarece executorul mi-a intrat abuziv pe proprietate în ianuarie, eu adresându-mă deja în scris poliției pentru a acționa potrivit legii. Am cerut să mi se transmită în scris cine au fost persoanele care mi-au speriat copilul și cum este posibil ca polițiștii din Berlești să lase executorul pe proprietatea mea, în lipsa mea și a soțului. Am solicitat, de asemenea, la Camera Executorilor Judecătorești să verifice ce atitudine și comportament a avut Dăianu. Am cerut acestui organism să îl împiedice pe Dăianu să-și mai exercite activitatea făcută în asemenea hal, făcându-mi rău mie și familiei, dar și altor persoane. Îmi doresc să fie oprit să mai facă astfel de abuzuri’’, a spus Elvira Mogoi. Procesul verbal trimis de Dăianu este semnat de aceeași persoană și la creditor și la debitor și la custode. Reamintim că, executorul Gheorghe Dăianu nu este la prima abatere de acest fel, când avea biroul în Târgu-Cărbunești acesta făcând mai multe fapte similare, motiv pentru care a ajuns în fața Camerei Executorilor Judecătorești care funcționează pe lângă Curtea de Apel Craiova.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here