În plin proces penal / Negrescu mai trage un bal “caritabil” în beneficiul propriu

558

Marian Negrescu, directorul penal al Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu, va mai realiza, în câteva zile, un nou bal, aşa-zis caritabil, în incinta instituţiei culturale, finanţate cu bani publici. Asta, culmea, după ce Agenţia Naţională de Integritate(ANI) a demonstrat că acesta şi-a încasat, în mod ilegal, peste 60.000 de lei din organizarea ediţiilor anterioare ale balului respectiv. Negrescu nu numai că nu ţine cont de ANI, dar trage balul pe 19 decembrie şi-şi invită la acesta, în stilul caracteristic, apropiaţii, dar şi două cântăreţe de operă, Daniela Vlădescu şi Amelia Antoniu, şi un corp de balet. Cele două vor fi plătite astfel pentru cântare, în timp ce Negrescu se va remunera, iar, din bani publici, asta pe lângă salariul încasat lunar. Totul pentru că va juca, câteva ore, rolul de amfitrion al evenimentului.

Consiliul Municipal Târgu-Jiu va trebui să aprobe pe 18 decembrie, pe lângă alte cheltuieli pentru teatru, şi bugetul balului “caritabil”, mai exact un moft care acoperă financiar nevoile directorului penal Negrescu. Aleşii vor aproba, cu siguranţă, banii ceruţi de managerul penal al teatrului, fără să îşi pună întrebarea de ce această instituţie, în stagiunea începută, nu are spectacole şi nici încasări. De altfel, deşi Negrescu s-a obligat prin contractul de management să aducă bani la bugetul local, nu numai că nu face asta, ci stă şi cu mâna întinsă la autorităţi să-i plătească mofturile, din banii publici ai contribuabililor.

Bal, în loc de demitere!
Astfel, Negrescu va dănţui pe 19 decembrie pe scena teatrului, încă din poziţia de manager, după ce autorităţile municipale nu au fost capabile să se descotorosească de cel care pătează numele acestei instituţii prin condamnarea pe care o are. Balul va fi de altfel, ca în fiecare an, prima pe care şi-o asigură astfel, cu neruşinare, Negrescu, din bani publici, dând astfel cu flit tuturor celor care au demonstrat de ce este capabil directorul teatrului din Târgu-Jiu.
Mofturile lui Negrescu sunt acceptate tacit de municipalitate, deoarece managerul penal a avut grijă să dea în judecată câteva direcţii ale primăriei, după ce autorităţile au făcut, un mic efort, încercând să-l lase pe acesta fără mandat.
Reamintim că, Negrescu a fost condamnat pe fond la un an de închisoare cu suspendare, procesul aflându-se acum pe rolul Curţii de Apel Craiova, un nou termen judecându-se abia în a doua jumătate a lunii viitoare. Pe acest considerent, Negrescu mai trage nişte bani din teatru, şi chiar îşi permite să tot facă angajări.
În ianuarie, Negrescu va angaja un maestru de sunet, un magaziner debutant şi un muncitor. Asta după ce a angajat mai mulţi actori ai teatrului care sunt plătiţi să stea mai mult la Petroşani decât pe scena din Târgu-Jiu.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here