În patru ani de zile, Târgu – Jiul va avea un nou cartier

506

case sociale (2)Un nou cartier prinde formă în municipiul Târgu Jiu, în decursul a aproximativ patru ani de zile, acesta urmând să fie finalizat şi dat în folosinţă tinerilor, dar şi persoanelor care au fost evacuate din casele naţionalizate.

Cartierul despre care este vorba este situat în Zona Narciselor, Preajba, unde, până în prezent, se lucrează la opt module a câte şase unităţi locative fiecare. „Cu două luni în urmă discutam de pichetarea şi începerea lucrărilor de construcţie a locuinţelor sociale pentru persoanele evacuate din casele naţionalizate. După aproape 2 luni putem discuta despre realizarea, până la un anumit stadiu, al acestor locuinţe. Este vorba despre opt module, a câte şase unităţi locative, pe lângă cele opt module de la Iezureni”, a declarat Marius Ionescu, director tehnic în cadrul Primăriei Târgu Jiu. Până la sfârşitul acestui an, patru din cele opt module vor fi finalizate, fiind vorba, practic, despre 16 unităţi locative, 16 garsoniere, ce vor fi puse la dispoziţie persoanelor care „fac punctajul necesar să ocupe o asemenea locuinţă”.

Bani pentru o grădiniţă
În realizarea acestui proiect se investesc 27 de miliarde de lei vechi, urmând ca realizarea sa să se continue şi în anii viitori. În aceeaşi zonă, în spatele modulelor, se vor ridica şi o serie de blocuri ANL. „Sunt în fazele de licitaţii patru blocuri ANL, adică 160 de unităţi locative, care vor începe ca şi construcţie în acest an, urmând ca în decurs de 3 ani să discutăm de aproape 14 blocuri ANL în această zonă”, a completat Ionescu. În aceeaşi zonă au mai fost puse la dispoziţia tinerilor şi o serie de terenuri pentru construirea de locuinţe individuale. Cu timpul, cartierul va avea toate dotările necesare, inclusiv magazine, parcări şi unităţi de învăţământ. „Anul viitor, primăria va aloca banii pentru realizarea unei grădiniţe, pentru că este normal ca în această zonă adresată tinerilor să existe unităţi de învăţământ preşcolar şi şcolar precum şi unităţi comerciale şi tot ce mai este nevoie într-un cartier”, a mai spus directorul tehnic.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here