În luna mai, 344 de beneficiari de lapte praf

365

lapte prafConform reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj pentru luna mai sunt 344 de beneficiari de lapte praf gratuit. În următoarea perioadă cu toţii vor primi dozele ce le revin, conform legii în vigoare.

 

Banii pentru achiziţionarea laptelui praf au venit încă din luna aprilie, iar în dimineaţa de 10 mai au intrat în stocul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj şi cutiile cu lapte. În scurt timp a apărut şi centralizatorul cu bebeluşii care vor beneficia de lapte praf gratuit, aceştia fiind în număr de 344. „Avem 344 de copii care vor beneficia de lapte praf gratuit în luna mai. Medicii de familie nu au ştiut că vine laptele praf şi nu s-au încadrat în termenul de predare a situaţiilor. Probabil luna viitoare vor fi mai mulţi beneficiari şi este posibil să mai vină şi până se încheie luna. Am primit 2.100 de cutii, în total 840 kilograme de lapte praf, deci este suficient”, a explicat Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Condiţii necesare pentru a primi lapte praf gratuit

În conformitate cu noile hotărâri ale factorilor decizionali de la nivelul Ministerului Sănătăţii, în acest an, s-a stabilit ca laptele praf să fie distribuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie).

În plus, vor beneficia de lapte praf copiii ale căror mame au decedat şi copiii instituţionalizaţi sau daţi în plasament. Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, ca şi până în prezent, pe reţetă, de către medicul de familie.

Minodora Sucea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here