În linie dreaptă pentru semnarea contractului cu investitorul german

625

Conducerea Primăriei Târgu-Jiu a purtat în ultimele zile o serie de discuţii cu reprezentanţii companiei Nexans, cea care va începe în curând lucrările la fabrica de cablaje auto din zona Ciocârlău. Licitaţia pentru terenul unde se va construi fabrica, a plecat de la suma de 0,06 euro/mp/lună. Acesta a fost concesionat pentru o perioadă de 49 de ani, de către reprezentanţii Nexans, firma Elektrokontakt fiind desemnată câştigătoarea licitaţiei pentru concesionarea terenului.
“Aşteptăm forma finală a contractului pe care ne o vor propune cei de la Elektrokontakt. Discuţiile au fost destul de serioase; vineri am luat la discuţie fiecare punct al contractului de superficie pentru ca acesta să aibă toate datele, în vederea perfectării şi al atingerii scopului final. Ne dorim ca investitorul să vină cât mai repede să semnăm acest contract. Nu vrem să tragem de timp, interesul de a demara cât mai repede proiectul este unul comun. Este un contract pentru o perioadă de 49 de ani, o investiţie serioasă, importantă, care va asigura şi un număr de locuri de muncă destul de mare. Cu excepţia terenului, Primăria Municipiului Târgu-Jiu are obligaţia să asigure utilităţile până la limita de proprietate, utilităţi la care se vor începe lucrările imediat după Sărbătorile Pascale. (…) Nu ştim la cât se ridică investiţia totală, nu ne-au comunicat până acum valoarea; atunci când vor veni să solicite autorizaţia de construire, vom avea posibilitatea să aflăm valoarea investiţiei, deoarece aceasta va fi declarată în solicitarea înaintată către noi”, a declarat viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Aurel Popescu. Potrivit acestuia, odată ce va fi demarată construcţia fabricii, producţia va începe din anul 2016.
Nexans Autoelectric este o companie producătoare de cablaje și componente pentru industria auto din Germania. Discuţiile cu municipalitatea târgujiană au început încă de anul trecut, iar circa 1.700 de gorjeni vor putea deveni muncitori în cadrul fabricii de cablaje auto a cărei construcţie va începe în curând la Târgu-Jiu. Pentru fabrica ce va fi deschisă în municipiu, investitorul german caută muncitori necalificaţi şi montatori piese şi subansamble, iar în momentul în care reprezentanţii firmei vor da startul angajărilor, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj va susţine încadrarea celor care îşi doresc un loc de muncă la fabrica de cablaje auto.
Izabella Molnar

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here