În iunie – 71 persoane muşcate de căpuşe, la cabinetul de Boli Infecţioase

402

Pe parcursul lunii iunie, la cabinetul de Boli Infecţioase s-au prezentat 71 de gorjeni muşcaţi de căpuşe. La camera de gardă numărul celor muşcaţi de căpuşe este mult mai mare. Din fericire nu au fost probleme, potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Trebuie menţionat faptul că pentru a scăpa de căpuşe, toate spaţiile verzi din municipiul nostru au fost stropite cu substanţe contra acestor insecte.

În luna iunie, căpuşele au înţepat destul de mulţi gorjeni. Peste 70 dintre ei s-au prezentat la cabinetul de Boli Infecţioase. „71 de persoane muşcate de căpuşe s-au prezentat la cabinet, iar la camera de gardă numărul este mai mare. Din fericire, nimeni nu a avut probleme şi nu au fost persoane internate din această cauză”, a menţionat Narcis Mărgineanu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de urgenţă Târgu-Jiu. Autorităţile locale s-au ocupat de dezinsecţia tuturor spaţiilor verzi şi parcurilor din municipiul nostru, acţionându-se pentru eradicarea populaţiei de căpuşe.

Prezentarea la medic, importantă
Este foarte important ca persoanele muşcate de căpuşe să se adreseze medicilor, astfel se supun unor riscuri destul de mari. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj atrag atenţia populaţiei asupra urmărilor grave pe care le poate avea muşcătura de căpuşă.
„Muşcătura de căpuşă este foarte periculoasă dacă nu este tratată corespunzător. Este o boală care necesită tratament îndelungat, nefiind obligatorie internarea. Boala Lyme, cum este denumită boala dată de muşcătura de căpuşă, evoluează în mai multe stadii, stadiul iniţial este cu eritem local şi după aceea este migrator. Pot să apară complicaţii în timp, iar dacă nu se tratează poate duce chiar la decesul persoanei respective”, explică Elena Piţian, purtător de cuvânt al DSP Gorj. Specialiştii recomandă persoanelor care stau un timp îndelungat în zone cu iarbă înaltă să poarte pantaloni lungi, şosete şi bluze cu mâneca lungă. În cazul în care au fost muşcaţi de căpuşă, ar fi bine să se prezinte la medic.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here