În Gorj – Zăpada împiedică sosirea la timp a trenurilor de călători

470

IMG_4312Ninsoarea din ultimele zile a afectat mersul trenurilor de călători în judeţul nostru. Dacă în cursul zilei de marţi două trenuri au fost obligate să staţioneze la Budieni, miercuri mai multe trenuri au avut mici întârzieri.

Primul tren care nu a ajuns în Gara Tîrgu-Jiu conform programului a fost trenul personal 2022, Petroşani-Craiova. Acesta a ajuns, miercuri dimineaţa, în staţia Târgu-Jiu, cu o întârziere de 15 minute.

Zăpada din ultimele zile a provocat destule probleme gorjenilor care circulă cu trenul. Oamenii au aşteptat mai mult în gări şi şi-au luat hrană la pachet şi îmbrăcăminte groasă, pregătindu-se pentru eventualitatea în care trenul în care călătoresc să rămână pe loc fără curent electric. „Am plecat în ultimele zile cu trenul, deşi nu călătoresc cu acest mijloc de transport, pentru că mi-a fost teamă să plec de acasă cu maşina”, a declarat ieri un gorjean care aştepta în Gara Târgu-Jiu, înfrigurat, ca „personalul” să îl ducă la destinaţie. „Mi-am luat şosete groase şi ceva la pachet. Am văzut ce s-a întâmplat în ţară. Poate rămân în tren, blocat pe undeva”, a spus un pensionar aflat şi el pe peronul gării din municipiu.
Întârzieri mici
În cursul zilei de ieri, din cauza zăpezii mai multe trenuri au înregistrat întârzieri atunci când au ajuns în staţiile CFR aflate pe raza judeţului Gorj. La Târgu-Jiu, încă de dimineaţă, a ajuns cu 15 minute întârziere trenul personal 2022 care venea dinspre Petroşani şi trebuia să ajungă la Craiova. Mecanicii de tren sperau să recupereze până la destinaţie întârzierea acumulată pe Defileul Jiului. La unele staţii din judeţ trenurile care soseau din ţară au acumulat întârzieri şi mai mari, deşi mecanicii spun că în Gorj, pe căile ferate, se circulă fără probleme prea mari. „Se circulă în condiţii de iarnă. Dar nu avem întârzieri. Tot ce acumulăm în zonele în care există restricţii de viteză încercăm să rezolvăm până la sosire”, a spus unul dintre cei care conduc trenul „Săgeata Albastră” spre Bănie.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here