În Gorj – Străinii caută medici psihiatri, asistente medicale şi educatoare

484

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj prin serviciul de ocupare EURES oferă în prezent numeroase locuri de muncă în străinătate. Cele mai noi oferte de job-uri sunt pentru posturi în domeniul sanitar. Este vorba despre asistente medicale, medici psihiatri în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei, precum şi zece posturi de educatoare în Germania.

Potrivit reprezentanţilor AJOFM Gorj, în această perioadă sunt scoase la concurs 10 posturi de educatoare în Germania, destinate gorjencelor care cunosc limba germană şi vor să lucreze, pe o perioadă mai lungă, în afara ţării. Candidatele care au deja calificarea recunoscută şi vorbesc foarte bine limba germană vor fi angajate imediat şi vor primi aproape 8.000 de lei pe lună. Reprezentanţii Asociaţiei Internaţionale pentru Tineret vor veni curând în România pentru a face selecţia, dar şi pentru a semna contractele de muncă.
Aplicaţiile candidatelor trebuie să conţină copie după diploma de bacalaureat, diploma de licenţă şi modulul pedagogic sau dovada desfăşurării activităţii într-o grădiniţă, adeverinţă sau certificat de limba germană la nivelul C1. În urma selecţiei, cele 10 educatoare vor începe serviciul la mijlocul lunii septembrie, durata contractului fiind nedeterminată. Printre beneficiile pe care acest job le aduce se numără şi un curs de adaptare după modelul educaţional din Germania, pe care îl vor urma candidatele. Cheltuielile de transport, atât în România pentru interviuri, cât şi către Germania sunt finanţate de către Asociaţia Internaţională pentru Tineret. În acelaşi timp, se oferă consiliere de integrare în primul an şi perfecţionare didactică în funcţie de activitate.
În primul an, toate persoanele selectate vor locui în aceeaşi clădire, urmând ca, după această perioadă, fiecare educatoare să primească sprijin pentru găsirea unei locuinţe de închiriat, în funcţie de locul de muncă.

25 de job-uri în domeniul sanitar
Tot prin intermediul AJOFM Gorj sunt puse la bătaie 25 de posturi în domeniul sanitar. Este vorba despre 14 posturi de asistenţi în UK, 10 posturi pentru medic psihiatru şi 1 post pentru doctor oftalmolog. Pentru job-ul de asistent medical angajatorul solicită 1 an experienţă şi cunoştinţe avansate de limba engleză. Centrul care face aceste angajări oferă îngrijire la mai mult de 100.000 de pacienţi anual. Se oferă 2008 euro brut/lună, în funcţie de experienţă. Termenul limită de aplicare este data de 1 iunie 2014.
Angajatorul oferă asistenţă privind cazarea. De asemenea se va lucra în schimburi (12 ore pe schimb, extra la nevoie).

4000 de euro pe lună pentru medicii psihiatri
Mai sunt scoase la concurs şi 10 posturi pentru medici psihiatri, care să lucreze în schimburi, la îngrijirea bolnavilor din străinătate. Firma care recrutează este din Dublin, şi se numeşte Best Personnel Ltd. Angajatorii cer lucrători care să fie înregistraţi ca medici în România, dar şi experienţă în domeniu de cel puţin un an de zile. De asemenea, doctorii care primesc OK-ul angajatorului vor trebui să se înscrie în GMC, asta dacă vor lucra în spitalele din Regatul Unit al Marii Britanii, şi în IMC – în cazul Irlandei. Persoanele selectate vor lucra câte 39 de ore pe săptămână, iar la nevoie vor face şi ore suplimentare. În plus, sunt utile abilităţi de lucru în PC (WORD şi EXCEL). Pentru desfăşurarea în bune condiţii de lucru cu bolnavii, gorjenii trebuie să vorbească bine limba engleză. Salariul primit va fi de aproximativ 4.000 de euro brut pe lună, asta în funcţie de experienţă şi pregătirea profesională. Durata contractului va fi pe o perioadă nedeterminată. Cheltuielile cu transportul se asigură iniţial de către angajator, ulterior vor fi returnate în termen de 6 luni de către angajat.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here